Uludağ'da doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde

Kış turizminin en çok ilgi gören mekanlarından olan Uludağ'a sömestr öncesi turist akını başladı. İşletmeciler, otellerin dolacağını söylüyor.

Uludağ’da kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte yerli ve yabancı turist pistlere akın etmiş durumda. Tatile giden turistler, karın tadını kayak ve snowboard yaparak çıkarıyorlar.

Ayrıca yoğunluk ve trafik sebebiyle Uludağ’da jandarma ekipleri olabilecek kazaları önlemek için güvenlik tedbirleri almaya  devam ediyor. İşletmeciler ise sömestr tatili öncesi otellerde bir yoğunluğun yaşanacağını ve otellerin dolacağını belirtirken, otellerde doluluk oranın yüzde 50’nin üzerine çıktiğını aktardılar. 

"Yoğun talep var"

Uludağ’da kayak öğretmeni ve işletmecilik yapan Selim Adıyaman, “ Uludağ’da çok güzel bir kar var. Yerli ve Avrupa’dan turistler Uludağ’a yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Bu hafta itibari ile artık otellerde yer bulabilmek bile belki çok zor olacak, çünkü çok yoğun bir talep var. Kayak öğrenmek veya kaymak için şuanda her şey tamam kar kalınlığı ve hava durumu iyi bütün tatilcileri bekliyoruz” dedi.

Yorumlar 1
Konya 19 Ocak 2024 15:50

Gidenlere sorsan ekonomi kötü para yok derler

Bakmadan Geçme