• Haberler
  • Keşfet
  • Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta? Uzman öğretmenlik sınavı giriş linki!

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik sınavı saat kaçta? Uzman öğretmenlik sınavı giriş linki!

Uzman öğretmenlik sınavına sayılı dakikalar kaldı. Peki Uzman Öğretmenlik Sınavı ne zaman, saat kaçta? Sınav kaç dakika, kaç soru? Sınava nasıl giriş yapılır? işte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavına dair heyecan devam ediyor. Bu yıl online gerçekleştirilecek olan sınav, 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında yapılacak.

SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Adaylar, sınav süresince https://onlinesinav.meb.gov.tr/ adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifreleri ile internet erişimi olan herhangi bir ortamdan giriş yapabilecekler. Yazılı sınav, beşer seçenekli 100 soruyu içerecek ve toplam süre 135 dakika olacaktır.

SINAV NASIL YAPILACAK?

Sınav öncesinde, sınav sistemine erişim sağlamak için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak. Sınav sırasında, sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacak ve arka planda çalışan internet bağlantısı kullanan uygulamalar da kapatılacaktır.

Sınav "Sınava Başla" butonu ile başladıktan sonra, soru sayfasında "Kaydet ve İlerle" butonu ve kalan süreyi gösteren bir sayaç bulunacak. Son soruda ise "Kaydet ve İlerle" butonu yerine "Sınavı Bitir" butonu olacaktır.

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ile cevap seçenekleri gösterilecektir. Adaylar, cevap verdikleri veya boş bıraktıkları soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

Sınava giriş yaptıktan sonra, herhangi bir sebeple sistem dışına çıkan adaylar, daha sonra tekrar giriş yaparak kalan süreleri içinde 19 Kasım 2023 tarihi saat 23.59'a kadar sınavı tamamlayabileceklerdir. Ancak Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında sınava giriş yapmayanlar daha sonra sınava katılamayacaklardır. Bu nedenle adayların Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında sınava mutlaka giriş yapmaları gerekecektir.

SINAV GİRİŞ LİNKİ

Sınava https://onlinesinav.meb.gov.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

Bakmadan Geçme