Uzmanlar uyardı: Körlüğe neden oluyor

Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle birlikte rağbetin arttığı güneş gözlükleri konusunda vatandaşı uyaran optisyen Fırat Yavuz,' Yaz geldi e haliyle vatandaşımız güneş gözlüklerine yöneldi. Marketlerde, bijuterilerde güneş gözlükler satılıyor. Ancak sürekli olarak sahte güneş gözlüğü takılırsa kalıcı hasara sebep oluyor.' dedi

Uzmanlar uyardı: Körlüğe neden oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sahte güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunan optisyen Fırat Yavuz,” Yaz mevsimi geldi. Ekolojik dengenin bozulmasıyla birlikte güneş ışınlarından gelen UV ışınları zarar verici bir duruma geldi. Vatandaş güneş gözlüklerine yöneldi. Marketlerde, bijuterilerde güneş gözlükleri satılıyor. Ancak sürekli olarak sahte güneş gözlüğü takılırsa kalıcı hasara sebep oluyor. Bu yüzden mutlaka bir uzmandan yardım almalılar. Belirli aralıklarla güneşe çıkıp güneşle içli dışlı olunacaksa iki cam türümüz var. Birincisi polarize cam, ikincisi UV400 cam olarak geçiyor. Ne kadar oranla güneşle iç içeysek ona göre bir cam tercihinde bulunmalıyız" ifadelerine yer verdi. Bu yüzden sahte güneş gözlüklerinin ne kadar çok tehlikeli ve neler olabileceğini anlatan optisyen Fırat Yavuz, “Sahte güneş gözlüğü kullandığımızda güneşten gözümüzü korumaktan ziyade, gelen zararlı ışınları gözümüze çekmiş oluyoruz. Bununla birlikte çoğu hastalığa sebep olacak durumla karşı karşıya kalınabiliyor. Kalıcı körlük ve şaşılık gibi bu tarz rahatsızlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor" şeklinde konuştu.


“GÜNEŞ IŞINLARINA GÖRE GÖZLÜK SEÇİLMELİ” 
Güneş gözlüklerini seçerken camına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren optisyen Yavuz, "Güneş gözlüğü kullanımında polarize cam ve UV400 cam dediğimiz camlara dikkat etmeliyiz. Polarize cam aldığımız ürünün gerçekten sahte olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Ürünün almadan önce mutlaka denemesini yapın. Çünkü güneş gözlüklerinde mavi cam, siyah cam, gri cam ve daha birçok renkli cam var. Bulunduğumuz konumun güneşi ne kadar çektiğine bağlı olarak gözlük seçimi yapmalıyız" diye konuştu.

Bakmadan Geçme