Uzmanlar uyarıyor: veriler korkunç

Yapılan araştırmalar tarafından elde edilen bilgilere göre, günümüzün en büyük sağlık sorunları arasında yer alan diyabet hastalığı elde edilen verilerin korkunç olduğu belirtildi.

Uzmanlar uyarıyor: veriler korkunç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzün en büyük sağlık tehditlerinden biri olan diyabetle yaşayan insanların 2050'ye kadar iki kattan fazla artması bekleniyor. Yapılan yeni bir araştırma, hızla artan obeziye seviyeleri ve sağlık eşitsizliği göz önünde bulundurulduğunda dünya çapında diyabetle yaşayan yetişkin sayısının 2050’ye gelindiğinde iki katından fazla artacağını gösterdi. Yapılan araştırmalara göre dünyada diyabet hastalarının sayısı 2021'de 529 milyonken 2050’ye gelindiğinde 1,3 milyardan fazla olacak. Buna göre önümüzdeki 30 yıl içinde hiçbir ülkenin diyabet oranında düşüş beklenmiyor.
Dünya çapındaki sağlık sistemleri için ciddi bir zorluk teşkil edeceğini söyleyen New York’ta bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesi’nden doktor Shivani Agarwal, “Diyabet zamanımızın en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olmaya devam ediyorum ve önümüzdeki otuz yılda her ülkede, yaş grubunda ve cinsiyette agresif bir şekilde büyüyecek ve dünya çapındaki sağlık sistemleri için ciddi bir zorluk teşkil edecek” ifadelerine yer verdi.
YAPILAN ARAŞTIRMAYA GÖRE:
"Diyabet vakalarının çoğunu oluşturan tip 2 diyabet, büyük ölçüde önlenebilir ve bazı durumlarda, hastalık seyrinde erken teşhis edilip yönetilirse potansiyel olarak geri döndürülebilir. Bununla birlikte, tüm kanıtlar, başta birden fazla faktörün neden olduğu obezitedeki artış nedeniyle diyabet prevalansının dünya çapında arttığını gösteriyor.” İfadeleri yer aldı
Ayrıca Birleşmiş Milletler, 2050'ye kadar dünya nüfusunun yaklaşık 9,8 milyar olacağını tahmin ediyor. Bu, o zamana kadar yedi kişiden biri ile sekiz kişiden birinin diyabetle yaşayacağını gösteriyor.
 

Bakmadan Geçme