Vali Özkan, Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısında konuştu

Vali Vahdettin Özkan, Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı açılış programına katıldı.

Vali Özkan, Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısında konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Vahdettin Özkan, Anadolu'nun dört bir yanından ilimize gelen eczacılarımızı şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek toplantının Türk eczacılık standartlarının oluşması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Eczacılık sektörünün, sağlık kamu hizmetini iyileştirme anlamında en önemli bileşenlerinden olduğunun altını çizen Vali Özkan, “Eczacılık kamu hizmetinde standartların belirlenmesi, bu hizmetin nitelikli bir şekilde verilmesi ve izlenebilirliği aynı zamanda iyileştirmeye açık alanları sektörün uzmanları tarafından tespit edilerek, çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

Vali Vahdettin Özkan: “Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planı, ulusal düzeyde belirlenmiş, bütün ilgili Bakanlıkların ve aktörlerin yer aldığı bir eylem planıdır. Millî düzeydeki stratejik hedeflerimiz yanında aynı zamanda İl düzeyinde de Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planlarımız var. Amacımız tek tek insanlarımızı bu zararlı maddelerden nasıl uzak tutabiliriz onun mücadelesindeyiz. İl bazlı olarak Eylem Planları ile ilgili Koordinasyon toplantılarının yetersiz olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Herkesin risk altında olduğunu, madde arzının kontrolde tutulması, madde talebinin azaltılması, rehabilitasyon faaliyetleri ve izlenebilir net bir iş bölümünün olması gerekmektedir. İzleme sistemimizde riski en az dediğimiz gençlerimizin bile anne ve babalarının duyarlı olması gerektiğini belirtiyorum.” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 1. Bölgelerarası toplantısının sağlık kamu hizmetini daha da iyileştirmesi, yaşam kalitesini artırması ve eczacılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı sunmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

23-25 Haziran 2022 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilecek olan Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısı açılış programına; Vali Vahdettin Özkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Önceki Başkanı Dr. Ecz. Harun Kızılay, Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan Koru, Bursa Eczacılar Kooperatif Başkanı Ecz. Recep Görmez, Türk Eczacıları Birliği yönetimi ve eczacılar katıldı. Haber Merkezi

Bakmadan Geçme