• Haberler
  • Konya
  • Verimli buluşmaların 14'üncüsü Konya'da gerçekleştirildi!

Verimli buluşmaların 14'üncüsü Konya'da gerçekleştirildi!

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından düzenlenen 'Verimli Buluşmalar' toplantılarının 14'üncüsü Konya'da gerçekleştirildi.

ENVER tarafından sanayide enerji verimliliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen toplantının 14'üncüsü Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. Akademisyen ve sanayicilerin katıldığı toplantıda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, konuştu yaptı. Kütükçü, Konya’nın sanayiye yön veren bir il olduğunu belirtti. 


VERİMLİLİKTE SORUNLAR VAR!


Verimlilik konusunun sanayinin en önemli sorunlarının başında geldiğinin altını çizen Memiş Kütükcü, “Maalesef enerji başta olmak üzere, sermayede, üretimde, insan kaynağında verimlilik açıklarımız var. Bu verimlilik açıklarından dolayı da Avrupa’daki, Çin’deki, Hindistan’daki rakiplerimizle aynı şartlarda üretim yapamıyoruz. Özellikle dünyada yeşil ekonomiye geçiş sürecinin başladığı bu dönemde, yeni fırsatları yakalayabilmemiz, küresel ticaret ağlarına daha güçlü adapte olabilmemiz için her alanda verimlilik açıklarımızı kapatmak zorundayız” diye konuştu.

Verimli buluşmaların 14'üncüsü Konya'da gerçekleştirildi!
Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Dr. Oğuz Can ise, “Enerji verimliliği sadece elektrik motorları, ısıtma, soğutma, basınçlı havayı verimli kullanımının yanı sıra kaynak verimliliğini de içeriyor. Kaynak verimliliği dediğimiz zaman hammadde kullanımımız, iş gücü, altyapılarımız, ürünümüze doğrudan veya dolaylı etki eden tüm kaynaklarımız aklımıza geliyor. Bu çalışmaları daha döngüsel ve ergonomik kullanmak gerekiyor. İşletmelerimizin hedef pazarlarında rekabetçi olabilmesi için enerji verimliliği, karbon ve su ayak izi, ESG çevre, sosyal ve yönetişim etkililiği önem arz etmektedir. Bu alanda ülke olarak önemli çalışmalar yapılıyor. Yenilenebilir enerji ve İklim değişikliği ile mücadele uygulamaları ile şampiyon şehir Konya’mızda ve Konya OSB’de yapılan yatırımları da gördüğümüzde enerji verimliliğine yönelik önemli çalışmaları görebiliyoruz” şeklinde konuştu.


 

Bakmadan Geçme