WhatsApp ile ilgili bilinmeyen gerçek, herkesi şok etti!

WhatsApp dünya çapında 180 ülkede, iki milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan yalnızca 390 milyon kullanıcı Hindistan'dan, 108 milyon kullanıcı Brezilya'dan ve 75 milyon kullanıcı Amerika Birleşik Devletleri'nden geliyor.

WhatsApp ile ilgili bilinmeyen gerçek, herkesi şok etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyada miuonlarca insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, abonelik ücreti yok veya herhangi bir reklam almıyor. Meta tarafından satın alınmadan önce küçük abonelik ücretleri gibi gelir modelleri olan WhatsApp’ın artık böyle bir özelliği de bulunmuyor. 

Uygulamaya reklam koymak zaman zaman şirketin gündemi hâline geldi ancak bu plandan vazgeçtiler. Buna ek olarak, WhatsApp'taki kişisel bilgileri ve konuşmaları satarak para kazandıklarına dair spekülasyonlar da oldukça tartışıldı.

WhatsApp'ta bulunan "uçtan uca şifreleme", konuşmalarımızı biz ve karşımızdaki kişi dışında kimsenin erişemeyeceği anlamına geliyor. Ancak WhatsApp'ın gizlilik politikasında, mesajlarüçüncü kişiler tarafından okunmasa da içlerinden otomatik olarak veri hedefleyip insanların karşısına buna uygun reklamlar çıkarabilecekleri yer alıyor. Bu da, dolaylı olarak reklamlardan para kazandıkları anlamına geldiğine yönelik, aklıllarda düşünceye yol açtı.

Bakmadan Geçme