Yabancı sınırı yeniden değişiyor!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, görevdeki 6 aylık dönemine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Büyükekşi, yabancı sınırının gözden geçirileceğini ifade etti.

Yabancı sınırı yeniden değişiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Pek çok konuyu 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik. İlk günlerimizde yabancı konusu, yayın ihalesi ve harcama limitleri gibi kritik konuları hallettik. Harcama limitlerinde %40 sapmayı kabul ettik ve kulüplere, transferde rahatlık sağladık. Yayın ihalesini 150 Milyon TL arttırarak imzaladık. Yayın gelirleri düştü ama bundan birçok etken var. 2. Lig, 3. Lig için yayın ihalesi açtık. 92 kulübe gelir sağladık. 2. Lig ve 3. Lig takımlarına yol ve deplasman ödemelerini iki katına çıkardık. Rezerv Lig kurduk ama kulüpler altyapı eksiklikleri nedeniyle, bu ligin kalkmasını istedi. Yabancı sayısını, kulüplerle görüşerek 8+3 şeklinde devam ettirdik. 1. Lig'deki A Takım listesindeki 8 yabancı konusunu devam ettirdik. Sahada 5 yabancı bulundurulması koşuluyla, maç kadrosuna 8 yabancı yazılmasına onay verdik. Göreve geldikten sonra, 2022-2023 Futbol Sezonuyla birlikte Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağını kaldırdık ve misafir tribün seyirci kapasitesinin %30'a kadar çıkartılması konusunda karar aldık. Uygulama diğer liglerde de hayata geçti." dedi.

Mehmet Büyükekşi: "Süper Lig ve TFF 1. Lig Başkanlarımıza ve medyaya VAR odasında bizzat kendilerinin VAR hakemi olduğu uygulamalarla VAR’ın nasıl çalıştığını, kurallara göre hangi pozisyonlarda devreye girebildiğini canlı olarak gösterdik."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Yeni sezon öncesinde yabancı sayısı için yeni bir karar alınacak. Kulüpler Birliği ilk çalıştayını yaptı, değerlendirmelerini bize sunacaklar. Bütün paydaşlarımızla istişare ederek gerekli kararı alacağız."

Mehmet Büyükekşi: "Dünya Kupası’nda uygulanan topun oyunda kaldığı süre göz önüne alınarak normal süreye eklenecek uzatma dakikalarının uygulamasını Süper Lig’de uygulamaya koyuyoruz. Böylece yerde yatma devri bitecek!" Kaynak: Mynet

Bakmadan Geçme