Yapılandırmada son dakika: taksit sayısı ve borç indirimi belli oldu

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan borç yapılandırmasının içeriği netleşmeye devam ediyor.

Yapılandırmada son dakika: taksit sayısı ve borç indirimi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de, iş dünyası ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin, yapılandırma paketinin detayları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada, “Yapılandırma paketinde matrah artırımı 2018 ile 2021 yılları için gelir, kurumlar, KDV ve gelir stopaj vergilerinde geçerli olacak. Artırılan matrahların vergisi peşin ödenirse vergi aslı da yüzde 10 inecek” ifadelerini kullandı. 

48 AY TAKSİT İMKANI

Yapılandırmanın taksit sayısı ile ilgili bilgi veren Bakan Nebati, “Bu yapılandırma paketinde taksit ödeme süresi 4 yıla çıkarılacak. Ödemeler 4 yıla yayılan 48 taksitte yapılacak” şeklinde konuştu. 

BORÇLARDA İNDİRİM NE KADAR OLACAK

Yapılandırma sürecinde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de cevap buldu. Yapılacak ödemelerde sağlanacak indirim miktarı ile ilgili konuşan Bakan Nebati, “Daha kısa sürede ödeyenlere ilave avantajlar sağlanacak. Peşin ödemede yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek.” 

ASIL ALACAK TUTARINDAN YÜZDE 25 İNDİRİM

İdari para cezaları yapılandırılırken asıl alacak tutarından yüzde 25 indirim yapılacak. Vergi, ceza, faiz gibi hangi türden olursa olsun 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek” dedi.
 

Bakmadan Geçme