• Haberler
  • Ekonomi
  • Yarısı Bizden Kampanyası Ne Oldu? Ödeme Planı Paylaşıldı…

Yarısı Bizden Kampanyası Ne Oldu? Ödeme Planı Paylaşıldı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü duyurulan kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirmeye alınan Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Kentsel dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası 350.000 konutun yenilenmesi için vatandaşlara sunulacak. Cumhurbaşkanlığı onayıyla hizmete alınacak olan Yarısı Bizden Kampanyasında 100 bin lira kira desteği, 800 bin lira hibe, 700 bin lira kredi teklifi ile birlikte sunulacak.

Ruhsatı alan her vatandaş anlaştığı müteahhit ile birlikte inşaata başlayacak. Peki Yarısı Bizden Kampanyası ile ödeme planı nasıl oluşturulacak.

Yarısı Bizden Kampanyası Nedir?

“İstanbullu kardeşlerimiz kampanyaya çok büyük ilgi gösterdi. 350.000 konutu dönüştürme amacıyla kampanyayı net olarak başlatıyoruz” diyerek müjdeyi veren Erdoğan rezerv alanlarda 400.000, şehirde 100.000 yeni farklı konut inşa edilecek” dedi ve ödeme planına dair detayları belirtti.

Yarısı Bizden Kampanyası Ödeme Planı!

Yarısı bizden kampanyası kapsamında İstanbul'da her bağımsız bölüm için 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100.000 TL tahliye desteği toplamda 1,5 milyon TL destek verilecek. Krediler evler tamamlandıktan sonra ödenmeye başlanacak.

İlk yıl faizsiz olarak ödenecek kalan yıllarda ise kredi maliyeti TÜFE oranı üzerinden yarısı olacak şekilde hesaplanacak.

Kimler Başvurabilir?

Hibe başvurusunda bulunmak isteyenlerin kentsel dönüşüm kapsamında riskli alandaki, riskli yapı kararı olduğu anda desteklenecek.

 

Bakmadan Geçme