Hüseyin Rahmi Gündüz

Ateş hattından çıktık

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tebrikler, alkışlar Tümosan Konyaspor’umuza. Kazanmamız gereken maçta gereken yapıldı. Pendikspor’u 2-0 mağlup ederek, üst sıralara yükselmeye ve ateş çemberinden çıkmak için kazanmaya devam ediyoruz.

Atakaş Hatayspor maçında alınan galibiyet sonrası Siltaş Yapı Pendikspor’u hem de deplasmanda yenmek önemliydi. Konya’daki maçta 2-1 kaybettiğimiz karşılaşmanın rövanşını da alarak olası bir ikili averajda da öne geçmiş olduk.

Küme de kalma adına direk rakiplerimizden biri olan Pendikspor karşısında Ndao’nun hızı, çevikliği ile erken dakikalarda kazanılan penaltı ile 1-0 öne geçen Tümosan Konyaspor, daha güvenli ve stressiz oynamaya başladı. Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı forma ile çıktığı 101. maçında bu sezonki 9.golünü 12.dakika’da penaltıdan attı.

Yeni teknik direktörü İbrahim Üzülmez ile ilk maçına çıkan ev sahibi Pendikspor ise savunmasında açıklar vererek beraberlik golünün peşine düştü.

37.dakikada Cikalleshi’nin pasında Oğulcan vurdu, direğe takıldı.

Pendikspor Umut ve Badoo ile denemelerde bulunsa da etkili bir pozisyona giremedi. 43.dakika’da Umut, bulduğu en net pozisyonda topu auta attı.

İlk yarı Tümosan Konyaspor’un istediği tempoda ve skor üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya ev sahibi takım hızlı başladı, üst üste köşe vuruşlarından bir sonuç alınamadı. Tümosan Konyaspor ise dengeyi kurarak 60.dakika’ya kadar kontrollü oyunu sürdürdü.

61.dakika’da S.Y.Pendikspor’da İbrahim Üzülmez, iki ofansif oyuncu değişikliği ile oyuna hamle yaptı.

İki dakika sonra Tümosan Konyaspor’umuzda Ömeroviç’ten, Prip ve Cikalleshi’nin yerine Ethemi ve Sambou hamlesi geldi.

68.dakika’da konuk ekip gole yaklaştı. Thiam’ın pasında Erencan altı pasta topa dokunamadı ve beraberlik fırsatını kaçırdı.

74.dakika’da Valon Ethemi, sol çaprazdan ceza alanına girer girmez mükemmel vurdu, top ağlarla buluştu ve Tümosan Konyaspor’u rahatlatan golü kaydetti.

Son dakikalarda taktik değişikler yapılırken, ev sahibinin farkı indirme çabaları da sonuç vermedi. Sambou ise son dakikada meşin yuvarlağı kale alanında direğe nişanlayıp farkı 3’e çıkarma şansını değerlendiremedi.

Kâğıt üzerinde zor olan karşılaşmayı oldukça rahat kazanan Tümosan Konyaspor, 31 puana yükselirken, uzun süredir yer aldığı ateş hattından da nihayet uzaklaştı. S.Y. Pendikspor ise 26 puanda kalarak ligde kalma adına umutlarını azalttı.

En son dış saha galibiyetini 2 Eylül 2023 tarihinde yine İstanbul’da Başakşehir’i 1-0 yenerek alan Tümosan Konyaspor, 12 deplasman maçında galibiyet alamamıştı. Yeşil-Beyazlılar, 13. deplasman maçında hem de en kritik karşılaşmada Pendik’te 3 puana ulaşmayı başardı.

Yazarın Diğer Yazıları