Hüseyin Rahmi Gündüz

BERABERLİKLERE SEVİNİYORUZ

Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor adeta kendini arıyor. Haftalardır süren düşüşe bir türlü engel olamayan İlhan Palut ve ekibi maziyi aratır hale geldi. 

Bir dönem kazanmayı alışkanlık haline getiren, beraberliklere üzülen Konyaspor, son aylarda adeta beraberliklere sevinen bir takım huviyetine döndü.
Ahenk bozuldumu, tekrar ritim tutmakta hayli zorlaşıyor. 

Herşey iyi giderken, kulübün en tepesinden, CEO'dan başlayan, sportif yönetimle devam eden, yönetim değişikliği ile çalkalanan, hatta gövde gösterisi yapalım derken, gönülleri kıran, futbolcular arasındaki kopukluklar, kaleci Sehiç ve sol kanadın fırtınası Bytyqi deki önlenemeyen düşüş ve moral bozukluğu, Calvo'daki dünya kupası dönüşü mental yorgunluk, orta sahada hiçbir varlık gösteremeyen ve neden ve kim tarafından nasıl izlenerek alındığı belli olmayan etkisiz futbolcuların hiç katkı yapamasına kadar uzanan sert düşüş ile birlikte kazanmayı unutan bir Konyaspor karşımızda malesef..Bütün bir süreçte yüksek bilet ücretleri ile küstürülen Konyaspor taraftarı da iç sahada destek vermeyince zirveden düşüş kaçınılmaz oldu.

Beraberliklere Sevinir Olduk

Haftalardır 2-2'ye abone olan Konyaspor, son haftaların formda ekibi Fatih Karagümrük karşısında ilk yarıda sahada yoktu. İkinci yarıdaki hamlelerle skora tepki vermeye çalışan (üç beş oyuncusu ile) Arabam.com Konyaspor,
tecrübeli golcüsü M. Diouf ile 2-2'yi buldu. Bu skorda Fatih Karagümrük'ün oyundaki rahatlaması da etkendi.
Yine 2-2 mi bitecek derken, İstanbul ekibi taç atışından 3.golü buldu. Bu golü teknik yönetimin bir kez daha izlediği zaman devra arası gönderilecek futbolcuları da belirlemiş olur. Rakibe basmayan, basmayı bırakın golü izleyen oyuncuların, O onurlu formayı
giymeye hakkı yok. Uzatmalarda Diouf, takımı ve hocasını adeta ipten aldı. Malesef, bir kez daha beraberliğe sevindik.

Lig'de galibiyeti unuttuk.

Tehlike çanları çalan Konyaspor teknik heyeti, gelecek hafta Beşiktaş'ı yenerek kredisini uzatıp, taraftardan ve tüm Konyalılardan özür dilemenin çalışmasına dinlenmeden başlamalıdır. Çünkü, Konyaspor, büyük maçları her zaman çok daha iyi oynamıştır.

Yazarın Diğer Yazıları