Hüseyin Rahmi Gündüz

Bu moral lige yansımalı!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Çeyrek Finale yükseldi. EMS Yapı Sivasspor deplasmanında yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele eden Yeşil-beyazlılar, uzatma dakikalarında Ahmet Oğuz’un çevikliği ile bulduğu golle üst tura çıkarak moral buldu.

Her iki takımda genç ve yedek ağırlıklı kadroları ile mücadele etti. İlk yarısı dengeli, temposuz ve tipik bir kupa maçı statüsünde geçen karşılaşmanın ikinci yarısında iki teknik adam da maça dokunuşlar yaptı.

Tümosan Konyaspor Guilherme, Ndao,Oğulcan, Uğurcan gibi lig tecrübesi yüksek oyuncularını 2.yarıda kullanarak üretkenliği artırmaya çalıştı. Kısmen de bunda başarılı oldu. Ancak istenen, beklenen gol normal süre içinde gelmedi. Ev sahibi EMS Yapı Sivasspor’un hamleleri de skoru değiştirmeye yetmedi. Defans güvenliği sağlama alan Konyaspor ve Kaleci Deniz, ev sahibine geçit vermedi. Yeni transferler Boateng ve Samboa ilk kez forma giydi. Zamana ihtiyaçları olduğu aşikârdı. Ndao’nun koşularına Samboa’nın cevap verememesi birkaç pozisyonun kolay harcanmasına neden oldu.

Bir önceki turda Göztepe karşılaşması ile göreve başlayan Fahrudin Ömeroviç, o karşılaşmayı da uzatmalara taşımış ve 2-1’lik skor ile tur atlamayı başarmıştı. Ömeroviç hoca, Sivas deplasmanındaki kupa sınavını da uzatmalara taşıyıp, Çeyrek Final biletini almayı başardı. Karşılaşma tur açısından ve moral açısından önemliydi. Öncelikle teknik heyeti ve tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Sabırlı oyun sonucunda istenilen elde edildi.

Tur atlamanın sevincini ve moralini lig maçlarına taşımak gerekiyor. Şimdi pazar günü oynanacak Ankaragücü maçına iyi hazırlanıp, iç sahada 3 puana ulaşıp, galibiyet hasretine son verme zamanı geldi. 

Yazarın Diğer Yazıları