Hüseyin Rahmi Gündüz

Çile Konyaspor'um çile

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanında oyunun genelinde kötü olsa da çok kritik bir 3 puana ulaşmış ve ekstra deplasman puanıyla iç saha maçı öncesi avantajı yakalamıştı.

Corendon Alanyaspor'da, Kasımpaşa gibi lig'de rahat olan takımlardan biriydi. Tüm otoritelerin, Konyaspor'u favori gösterdiği bu karşılaşmada alınacak 3 puanla kalan 5 maçtaki stresi azaltma fırsatımız olacaktı. Ancak sahada ortaya konulan futbol, evdeki hesabın sahaya uymadığını bir kez daha gösterdi.

Çile bülbülüm çile hesabı, Konyaspor taraftarı çile çekmeye devam ediyor. Maça gelmeyen taraftarlara kızmamak lazım. Zaten futbolun keyfi kaçmışken, lig'de tutunmaya çalışan Tümosan Konyaspor'da buna tuz biber olarak, tribünlerdeki taraftarın ve şehrin spor severlerinin havasını, keyfini kaçırmaya devam ediyor.

Neyse ki, bizden daha kötü bir V. Fatih Karagümrük, Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor var, yoksa çoktan ligin dibine demir atacaktık.

Kesin kazanmamız gereken bir maça haftalardır ne yaptığı belli olmayan Sambou ile başlamak nedir. Elinde bu takım en golcü oyuncu varken, hayalet gibi dolaşan, bir şut bile atamayan bir oyuncudan ne beklediniz. Orta sahayı defansif özellikli oyunculardan kurmak, bir puan bana yeter mantığını yine sahnelemek, rahat oynayan rakip takımı hiç zorlamamakla nasıl maç kazanacağız.

Sanki ev sahibi Alanya ekibiydi, bizden 2 kat daha fazla pas oyunu oynayan, topa sürekli sahip olan, oyun aistediği tempoyu veren Corendon Alanyaspor, temsilcimizden daha istekli, hırslı ve istekliydi.

Maçı 90 dakika boyunca bir isabetli şut ile tamamlayan Tümosan Konyaspor, kendi sahasında hiç bu kadar mahkum olmamıştır. Ki o şutta "şut" değil, Prip şöyle bir ayak ucuyla vurdu, kalecinin üstüne gittiği için istatistiklere isabetli şut olarak yazıldı.

Sürekli bir telaş ve pas hatamızın fazla olduğu maçta rakip kaleye gidememek, gittiğimizde pozisyon bulamamak ve buna kulübenin çözüm üretememesi mağlubiyeti getirmiş oldu. Takımdaki enerji düşüklüğüne maç öncesi Slowik'in hastalanması da eklendi. Genç kaleci Deniz'e fazla iş düşmese de uzaktan atılan şutlarda zayıf kalması, önündeki stoperlerle ilk kez maça çıkmış olması uyum açısından handikaplarıydı.

Zorlu bir fikstüre sahip olan Tümosan Konyaspor, Kasımpaşa maçından gelen ekstra 3 puanı, iç sahadaki Corendon Alanyaspor galibiyetiyle taçlandırmalıydı. Bu önemli fırsatı elinin tersiyle tepen temsilcimizin EYS Yapı Sivasspor deplasmanından mutlak puanla dönmesi gerekecek. Garip bir penaltı ile kazanan V.Fatih Karagümrük'ün tekrar tutunduğu alt sıralarda tansiyon yükseliyor.

İstanbulspor'un matematiksel olarak lig'den düşmesiyle, gözler diğer 3 takımın kimler olacağına çevrildi. Kendi göbeğimizi kesebilmek, başka hesapların içine girmemek için, EYS Yapı Sivasspor, Samsunspor ve Kayserispor maçları bu kötü sezonumuzdaki makus kaderimizi belirleyecek. Yani biz kazanırsak, rakiplere bakmadan ligde kalırız. Ama son haftalardaki isteksiz oyun ve kadro tercihleriyle bu gerçekten zor gözüküyor.

Yazarın Diğer Yazıları