Hüseyin Rahmi Gündüz

Kan kaybı sürüyor

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tecrübeli, lig deneyimi yüksek antrenörlerin ek transferler ve yüksek bedeller talep etmesi nedeniyle, Fahruddin Ömeroviç'te karar kılan Tümosan Konyaspor yönetimi büyük bir riski göze almış oldu.

İlk resmi maçına Göztepe karşısında kupa sınavı ile çıkan Ömeroviç, uzatma da da olsa tur biletini cebine koyup, Konyaspor kariyerine moralli bir başlangıç yaptı.

Tümosan Konyaspor, 62 yaşındaki Bosnalı çalıştırıcı ile ilk lig maçında Antalyaspor karşılaşmasında kritik bir sınava çıktı. Transferlerin bu maça yetişmemesi ayrı bir eleştiri konusu oldu.

Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, Corendon Alanyaspor ve Siltaş Yapı Pendikspor'un kazandığı, Gaziantep, Atakaş Hatayspor ve Vavacars Fatih Karagümrük'ün beraberlikle geçtiği haftada mutlak 3 puanı hedefledi. Çünki, düşme hattından bir an önce çıkmak için iç saha maçlarını kazanmak çok önemliydi. Yağışlı bir havada, az sayıda Yeşil-Beyazlı taraftarın yer aldığı maçta, Antalya'dan gelen taraftarlarda takımlarına destek verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Tümosan Konyaspor, ilk şutunda Cikalleshi ile gole yaklaştı. Bitexen Antalyaspor Sergen Yalçın yönetiminde açık bir futbolu tercih etti. Konuk ekipte iki şut ile Konyaspor kalesinde gol aradı. Sonra oyun orta alan mücadelesine döndü. İlk yarım saat golsüz eşitlikle geçildi.

Kanatları etkili kullanmaya çalışan ve topla daha çok oynanan Antalyaspor, karşısında orta sahadan Soner ve Nzonzi sık sık stoperler arasına girerek defansa yardımcı olmaya çalıştı.

Konyaspor ise sol kanadı etkili kullanmaya çalıştı. 43.dakika'da yine sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Yunus Mallı kullandı, Antalyaspor defansının bir türlü uzaklaştıramadığı topu, en son Nzonzi kafayla ağlara gönderdi. İlk golünü atan Nzonzi ve az sayıdaki taraftarlarımız büyük bir sevinç yaşadı. İki takımda kaleye 7'şer şut gönderdi. Antalyaspor 7 şutta isabet bulamadı, 7 şuttan birinde kaleyi bulan Tümosan Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya konuk takım hızlı başladı. Ancak pozisyon üretmekte zorlanan Antalyaspor'a karşı, Tümosan Konyaspor kalabalık bir savunma ile skoru 1-0'da tutma, kazanılan toplarla da kontra atağa çıkma denemeleri yaptı. Skor avantajını bulan temsilcimiz oyunun temposunu iyice düşürdü. 66.dakikaya kadar kalitesiz, zevksiz, pozisyonsuz bir bölüm geride kaldı. Konyaspor'un, Antalyaspor'u sahasında kabul ettiği oyun anlayışı adeta gole davetiye çıkardı. Ve gelmesi muhtemel gol 69.dakika'da tabelaya yansıdı. Sağdan Erdoğan Yeşilyurt'un ortasında Buksa kafayla güzel bir vuruş yapıp, skoru eşitledi. Golden sonra uyanan temsilcimiz iki etkili pozisyonda son vuruş beceriksizliği nedeniyle golü bulamadı. Antalyaspor ise beraberlik golünün morali ile oynamaya başladı.

80 dakikadır etkisiz oynayan Oğulcan ve Yunus'u oyundan almayı sonunda akıl eden Ömeroviç, son 10 dakika mecburen tüm riskleri almayı denedi. Moreno gibi son haftaların etkili bir oyuncuyu, 80 dakika kenarda oturtmak da büyük hataydı. Yine sahanın etkisiz oyuncusu Prip'in acemi pas tercihleri skorun değişmesine engel olurken, son 7-8 dakika hata yapanın yanacağı doldur boşaltlara döndü. Son dakikalardaki çaba da yetmedi ve Tümosan Konyasporumuzda kan kaybı acı bir şekilde devam etti. Yazık..

Yazarın Diğer Yazıları