Hüseyin Rahmi Gündüz

Korkma!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Geçen hafta 12 Mart tarihinde, İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıldönümünü kutladık. Her mısrası anlamlı, duygu ve mesaj dolu, bağımsızlık mücadelemizi aktaran eşsiz bir şahaser.

Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Biz de diyoruz ki,

Korkma Ömerovic Hocam! Tümosan Konyaspor Kupa Beyi, Konyaspor bu lig'in son yıllarda en çok çekinilen takımı. Özellikle ligde en zor deplasman kabul edilen bir stadyuma ve

Coşkulu taraftarına sahip bir takım.

Haftalardır oyun içindeki cesur olmayan hamleler ve geri çekilmelerle kaç maçta öne geçip, puan kaybettiğimizin ne zaman farkına varacaksınız.

Bu takımda istatistik tutan, oyun analizi yapan, maçtan sonra karşılamanın kritiğini, yorumunu yapan bir teknik heyet yok mu..

Lütfen, bu takım tam lig'de kalmak için gerekeni yaptı derken, stresli haftaların sürmesini sağlıyorsunuz.

Atakaş Hatayspor ve Siltaş Yapı Pendikspor gibi direk rakiplerimizi mağlup etmeyi başarmışken, son iki maçı son dakikalarda göz göre göre kaybetmeyi aklımız almıyor. Yapsan

37 puanı son 8 maça daha rahat çıksan, sizde rahat oynasanız, biz de bu stresli sezonu az da olsa keyifli kapatsak olmaz mıydı.

Vavacars Fatih Karagümrük, maça daha istekli başlamış olsa da net pozisyon bulan Tümosan Konyaspor'du ve ilk yarının bitimine doğru deplasmanda golü de bulmayı başardık.

Son 3 maçta öne geçen takım olarak avantajı yine yakaladık.

Kaybedecek bir şeyi olmayan rakip 2.yarıya oyunu domine ederek başladı. 70.dakika'da oyuncu değişikliği ile sahada forvetsiz kaldık. Böylece ev sahibi takımın stoperleri de daha sık ileri çıkmaya başladı, geriye çekilmeyi kabul ettiğimizi o kadar belli ettik ki, rakibi de cesaretlendirdik. Hadi Ömeroviç hoca 1-0'ı koruyayım derken sahada forvetsiz kaldığının farkında olmayabilir, maça dalmış olabilir, bu takımın yardımcı hocası, yanında "hocam forvetsiz mi oynayacağız" diyen biri yok mu?

Ne zaman forvetsiz oynamak zorunda kalınır, oyuncun kırmızı kart görür veya son 5 dakikaları kapanarak geçmen gerekir o da belki, aklımız almadı..

Sonuçta Fatih Karagümrük daha fazla gelmeye golü aramaya başladı. Beraberliği de buldu, hatta öne de geçebilirlerdi.

Golü yedikten sonra uyandık, net pozisyon bulduk, değerlendiremedik.

Normalde bu dönemde deplasmanda alınan bir puan tabi değerli, ancak kazanma ihtimali çok yüksek olan bir maçı daha bir puan ile bitirmek, yine ah, vah etmek, rakibe tekrar düşmeme yarışının içinde tutunma fırsatını vermek, aşağıdan puan olarak bir adım daha uzaklaşmamak bu maçın yansımaları olarak notlarımız arasına girdi.

Yazımı yazdığımda Ankaragücü, Atakaş Hatayspor ve Gaziantep karşılaşmalarını oynamamışlardı. Bu 3 takım haftayı puanlarla kapatırsa, bu kaybedilen iki puanın değerini malesef daha iyi anlayacağız. Umarım bu takımlar haftayı puan kaybederek tamamlarda, biz de BİR puana sadece skor olarak seviniriz.

İki haftalık ara takıma iyi gelecektir. İyi ve sıkı bir çalışma döneminin ardından zorlu 8 final maçına hazır olmalıyız.

33 puanlı Tümosan Konyaspor, ligin kalan 8 haftasında evinde 5 ,deplasmanda 3 karşılaşma oynayacak. Temsilcimiz, Trabzonspor, Alanyaspor, Fenerbahçe, Samsunspor ve Galatasaray maçlarını evinde oynayacak. Anadolu Kartalı deplasmanda ise, Kasımpaşa, Sivasspor ve Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. 720 dakikalık olmak yada olmamak mücadelesi. Hadi ben süreyi azaltayım,

24 puanlık maçlardan 11 veya 12 puan al, işi bitir. 8 maçtan 4 doksan dakikayı kazan lig'de kal. Kısaca 360 dakika canını dişine tak, tüm sezonu kurtar.

Büyük Konyaspor taraftarına bu işkenceyi, stresi yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

Yazarın Diğer Yazıları