Hüseyin Rahmi Gündüz

Kulübe farkı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor üst üste aldığı 2 galibiyet ile ateş çemberinden çıktıktan sonra, seriyi devam ettirebilmek adına, ligde inişli çıkışlı bir grafiği olan Adana Demirspor karşılaşmasına üç puan hedefiyle çıktı.

Konuk takım karşılaşmaya çok hızlı başlamış olsa da, Tümosan Konyaspor ilk bulduğu ciddi atakta penaltı kazandı. 9.dakika’da Valon Ethemi yerde kaldı. Kazanılan penaltı atışını şık bir vuruşla Cikalleshi, skor avantajını Konyaspor’a kazandırdı. Açık ve tempolu bir oyunu tercih eden Adana Demirspor da etkili hücum bindirmeleri ile kalemizde tehlikeli pozisyonlar üretmeyi sürdürdü. Nitekim 32.dakika’da Uğurcan’ın uzaklaştıramadığı top Yusuf Erdoğan’ın önünde kaldı ve ilk yarıda eşitlik sağlandı. İlk 35 dakika iki takımda keyifli oyunları ile göze hoş gelen bir futbol sergilediler. Son aylarda izlediğim en tempolu heyecanlı ilk 35 dakika gerçekleşti. Skora eşitlik gelince iki takımda tempoyu düşürdü, oyun sık sık sakatlıklar nedeniyle durdu.

İlk yarı böyle bitecek derken soldan yapılan ortaya yükselen Ndao yerde kaldı. Darbeyi pozisyon gereği kabul eden maçın hakemi Özgür Yankaya devam dedi. Var hakemi Mustafa İlker Coşkun, potansiyel elle oynama için hakemi pozisyonu izlemesi için davet etti. Hakem Yankaya, elle oynamayı tespit edip, penaltı kararı verdi. Panelka vuruşu ile Cikalleshi, skoru 2-1’e getirirken lig’deki 11.golüne de imza attı.

2.yarıya Hikmet Karaman, Mario Balotelli hamlesi yaparak başladı. Daha sonra tüm riskleri alarak Nani ve Yusuf Sarı’yı da oyuna sürdü. Adana ekibi ofansif olarak etkili olmaya başladı. Tümosan Konyaspor’da ise orta sahada çok yorulan Oğulcan’ın yerine forvet özelliği olan Yunus Mallı ve çıkmaması gereken Cikalleshi’nin yerine bir türlü hakkında henüz fikir yürütemediğim, ne oynadığını anlayamadığım (ki biraz daha zamana ihtiyacı var belli) Sambou değişiklikleri yapıldı. (Klasik Ömeroviç değişiklikleri)

Rakip iki kanadı etkili kullanıp tüm riskleri almışken, Moreno ve Cikildau hamlesi beklenirken, genç Prip oyuna alındı. Adana Demirspor akın akın gelirken, Tümosan Konyaspor da Adana kalesinde pozisyon buldu, ancak son vuruşlardaki beceriksizlik, tercih hataları farkın 2’ye çıkmasını engelledi.

Kadroya baktım, biz Yunus, Sambou, Prib’i alıp skoru korumaya çalışırken, Adana Demirspor, Balotelli, Nani ve Yusuf Sarı alarak Emre Akbaba, Yusuf Erdoğan ile 5’li ofansif oyuna dönmüştü bile. Adana ekibinde 2.yarıda kulübeden oyuna giren tüm oyuncular oyuna katkı sağlarken, Tümosan Konyaspor’da ise oyuncu değişiklikleri etkisiz kaldığı gibi oyunun kontrolü de rakip takıma kaptırıldı. 76.dakika’dan sonra bizim kulübeden bir hamle gelmedi. Oysa 2 değişiklik hakkımız vardı. Kulübe farkı skora da yansıdı.

Rakibin klas ayakları son dakikalara doğru kurdukları baskının sonucunda beraberliği yakaladılar. Mario Balotelli gibi bir golcüyü altı pasta topla buluşmasına izin verirseniz, 4 Konyasporlu arasından topu ağlara atar.

Kazanıp seri yakalayıp, lig sıralamasında rahatlayacağımız maçı bir puan ile bitirmek zorunda kaldık. 90 dakika takımına destek veren Konyaspor taraftarı da maçtan buruk ayrıldı. Yazık oldu.

Bu maçın telafisi Fatih Karagümrük karşılaşmasında yapılmazsa maalesef yine korkulu rüya görmeye başlarız.

Yazarın Diğer Yazıları