Hüseyin Rahmi Gündüz

Lidere selam durun

Hüseyin Rahmi Gündüz

Süper Lig’in liderine selam durun. 540 dakikadır kalesinde gol görmeyen üstelik bunu Çanakkale geçilmez ile değil, takım savunması ile gerçekleştiren, savunurken hücum da yaparak başaran bir takımı alkışlayın.

Eskişehir’de 3 maç, 2 galibiyet, 1 puan toplamda 7 puan, gol yemeden Es’tik geçtik.

İç sahada bir aydır taraftarından uzak kalan Arabam.com Konyaspor, Avrupa macerasından vazgeçip kendi ligine dönünce, tarihinin en çok puan topladığı sezon başlangıcını, 6 maçta 14 puan ile yaparak zirveye kuruldu. Gol yemeden tamamlanan bir maç olması da takım savunması ve Kaptan İbrahim Sehiç adına da çok önemli bir maç olarak tarihteki yerini aldı.

Maça hızlı ve etkili başlayan Yeşil-beyazlılar ilk 15 dakika, Atakaş Hatayspor’u kalesine getirtmedi.

Daha sonra rakip dengeyi kurdu. Ancak iki takımda net pozisyon bulamadı. Her iki takımda uzaktan şutlarla gol aradı. A. Konyaspor’un 3 net şutunu Erce kurtarırken, A. Hatayspor’un etkili şutunda da Sehiç kalesini gole kapattı.

2.yarıda da etkili olan ve sağ kanatta Zymer Bytyqi önderliğinde pozisyon üreten temsilcimiz, istediği golü Soner’in asistinde Bruno Paz ile buldu. Ardından gol için açılan rakibi karşısında 3 net pozisyon daha bulan A.Konyaspor’da Soner bu 3 pozisyonu cömertçe harcadı.

Son dakikalarda A.Hatayspor, penaltı itirazlarına sahne olan pozisyonu değerlendiremedi. Bu pozisyon penaltı olarak değerlendirilmiş olsa, Soner kaçırdığı gollere ve tarihi rekorun tescillenmesine engel olmanın hüznünü yaşamış olabilecekti. Maçı tekrar izlediği zaman ders çıkaracağını umuyorum. 

Lig’in dibine demir atmış A.Hatayspor karşısında farkı açmak varken, nerdeyse bir puan ile dönmek çok acı verirdi. 13 şut atan ve 6’sında isabet kaydeden Konyaspor’un maçı tek golle kapatmaması gerekirdi. Futbolda kazanan her zaman haklıdır. Sonuçta tek golle de olsa alınan galibiyet ile liderlik coşkusunu ve sevincini yaşamayı hak ettik. Alınan 3 puan ile zirveye yerleşen Arabam.com Konyaspor, Galatasaray maçı öncesi de moral buldu.

Takım savunması adına ise; Vaduz maçında 4’lük olduktan sonra çıktığı 5 maçta da gol yemeyen ve bu süreci 4 galibiyet 1 beraberlikle çok başarılı bir şekilde geçen Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de zirveyi hak ettiğini göstermiş oldu.

Ne diyelim; Nazar değmeden yola devam.

 

Yazarın Diğer Yazıları