Hüseyin Rahmi Gündüz

Oyundan çok, sonuç önemliydi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, Lig'de geri sayıma geçilen haftalarda bir birinden zorlu maçlara çıkıyor. Trabzonspor maçında planladığı puanı alamayan Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, Kasımpaşa deplasmanında çok kritik bir 3 puana ulaşmasını bildi. Ev sahibi takımın rahat bir konumda olması bu maçta işimizi bir hayli kolaylaştırdı.

Her iki takımın da vasat bir oyun ortaya koyduğu maçta, oyun temposunun düşüklüğü Tümosan Konyaspor'un da ekmeğine yağ sürdü. Bu karşılaşmada taktik, teknik ve diğer detaylara girmeyeceğim. Girersek sıkıntı olur, çünkü topun hakimiyeti ev sahibindeydi. Başarılı pas, orta sayısı, pozisyona girme üstünlüğü ev sahibinden yanaydı. İstatistikler Kasımpaşa'nın lehineydi. Ancak bu maçta bizim için en önemlisi skorun alınabilmesi ve korunmasıydı. Bir çok maçta olduğu gibi yine 1-0 öne geçtik ve bu kez bu skoru sonuna kadar koruyabilmeyi başardık. Bunda rakip forvetlerin beceriksizliği kadar, kalecimiz Slowik'in çabası ve şansı da etkili oldu diyebiliriz.

Kazanılması gereken bir maçı 3 puanla bitirerek 36 puana ulaştık. Lig'de kalma baraj hedefi olan 43-44 puana ulaşmak adına altın değerinde bir galibiyet oldu.

Özellikle Gaziantep'in yine kaybetmesi üst puan barajının yükselmesine engel oldu. Üst baraj puanı ne kadar yükselirse, temsilcimiz açısından kazanılması gereken maç ve puan da o kadar artacaktı.

Zorlu bir fikstüre sahip olan Tümosan Konyaspor, Corendon Alanyaspor, EYS Yapı Sivasspor (D), Samsunspor ve Kayserispor (D) maçlarını hedef maçları olarak belirlemeli, Fenerbahçe ve son hafta Galatasaray karşılaşmalarını ise alınabilirse bonus puan olarak planlamalıdır.

Bu nedenle maç maç gitmeliyiz. Önümüzdeki Corendon Alanyaspor karşılaşmasını, Trabzonspor maçındaki ruhsuz oyunu affettirecek şekilde, istekli, arzulu oynayıp kazanmalıyız. Sahasında kazanamayan takımlar düşme hattından çıkamaz. Hala kritik bir yerdeyiz. Gaziantep ve Vavacars Fatih Karagümrük "mucize" galibiyetler almazlarsa rahatız. Ancak işimizi rakip takımlara bırakmaktansa kalan 6 maçta alınacak 2 galibiyet, bir beraberlikle bu "kabus" sezonu Lig'de kalarak tamamlayabiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları