Hüseyin Rahmi Gündüz

Özel bir maçtı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor için bir lig maçından fazlasıydı Galatasaray karşılaşması…

Aylardır maç kazanamayan Arabam.com Konyaspor, lig'in en formda takımı, lideri

Galatasaray'ı misafir etti. Sahada 10 maçtır kazanamayan bir takım olarak, sinerjisi

kaybolmuş, güveni sıfırlamış, morali yerlerde bir takım olarak, kazanmak nerdeyse bütün

bir sezonu kurtaracaktı.

İki haftayı dinlenerek geçiren ve adeta sadece bu maça motive olan Yeşil-beyazlılar karşılaşmaya hızlı başladı. İlk 20 dakika eski özlediğimiz Konyaspor'dan fragman izleten Konyasporumuz, meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı.

Konuk Galatasaray ise Türkiye liginin üst üste en çok galibiyet alan takımı unvanını elde ederek 14 maçlık galibiyet serisinin rahatlığı ile geldi Konya'ya... Çıkarılan kadro da Konyaspor'u hafife aldıklarının göstergesiydi.

Oyun anlamında ilk 20 dakika şoku atlattıktan sonra ilk etkili atağında golü de buldu. 

2.yarıda orta sahaya hamle yapan Konyaspor'a karşılık, Okan Hoca tam tersi değişikliklerle oyunu adeta Konyaspor'a hediye eder gibiydi. İcardı, 90 dakika takımını bir kişi eksik oynattı.

Galatasaray'ın maçı Konyaspor'a bırakmasına rağmen takımımız en az 4 net gol fırsatını değerlendiremedi.

Neyse ki çok beğenmediğimiz Bruno Paz'ın iki asisti ile takımımız çok önemli ve anlamlı bir 3 puan kazandı.

Her iki şutun defansa çarparak gol olması da bizim şansımızdı. Aslında direk oyuncularımızın attığı golümüz yok.

11.maç sonunda gelen galibiyet herkes açısından nefes alınan bir 3 puan olurken, yeni transferlerden sadece Moreno ve Mahiri biraz umut verdi. Geri kalanlar canla başla mücadele ettiler.

Ahmet Oğuz'un kırmızı kart görmemesi ise tamamen hakeme yazılacak bir hataydı. İbrahim Sehiç ve Muslera da kırmızı kart görmeliydi.

Maçın başında alkışlanan Abdülkerim eski takımına karşı Konya'da ilk kez oynarken etkisizdi. İlk golde teması ile kalecisi Muslera'yı şaşırttı ve beraberlik golümüzde pozisyonun içinde kaldı.

Yeni hocanında 6 maç sonra ilk galibiyetini lidere karşı alması kendisi açısından, yönetim açısından ve futbolcular açısından sonraki maçlar için moral olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları