Hüseyin Rahmi Gündüz

Sakin olma zamanı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Arabam.com Konyaspor, 11.hafta’da lider Adana Demirspor’u koltuğundan indirdi. Aynı Konyaspor, şu an liderlik koltuğunda oturan ve taraflı-tarafsız her kesimce övgülerle donatılan Fenerbahçe’yi lig’de yenen tek takım konumunda. Avrupa’da muhteşem bir sezon geçiren ve Lig’de de ikinci sırada bulunan Başakşehir’e ilk puan kaybını yaşatan yine Konyaspor.

Zirve’de yer alan 3’lüye sahayı dar eden Konyaspor, kendi ile olan iç savaşını kazanamayınca son 4 haftadır galibiyete hasret kaldı. Fabrika ayarlarına dönme vakti geldi. Ancak bunun için ilk şart sakin olmak. Galatasaray maçının son dakikalarında başlayan gergin ve sinirlilik hali diğer maçlara da yansıdı. Birçok maçta kırmızı kart görmemek hakemlerin insafına kalmıştı. Son maçta gerginlik kulübeye de yansıdı. Böyle giderse tribüne de yansır.

Form düşüklüğü olan futbolculara erken müdahale gelmedi. Yorulan oyuncular, mental anlamda farklı duygular yaşayan oyuncular üst üste forma buldu ve haliyle bu sahaya form düşüklüğü olarak yansıdı.

Savunma ve hücumu takım olarak yapmasıyla başarıya ulaşan Yeşil-beyazlılar ’da, İlhan Hoca’nın kamuoyunca eleştirilen bazı oyuncularda ısrarcı olması, her takımda olabileceği gibi, takım içinde oyun anlamında geriye gitmeye neden olmuş hissini uyandırdı. Sonuçlar sahaya yansımayınca bu ihtimal ve pasif direniş kabul edilen bir durum olarak gündeme geldi.

Bu düşüşün sinyalleri Ümraniyespor maçında verilmeye başlanmasına rağmen önlem alınamadı. 4 hafta önce lider olma ihtimali uzak bile değilken, şimdi 7.sıraya kadar düşen bir takım konumuna geldik. Sıralama çok önemli değil, takım kazanma adına refleks veremiyor, mücadele tabelaya yansımıyor ve iş kişisel beceriye kalıyor.

Sonuçta son bir buçuk yılın başarılı kadrosu, ligin en iyi 3 takımına yenilmemiş üstelik Fenerbahçe’yi yenen tek takım olan Konyaspor’un kendi özüne döndüğü takdirde, Trabzonspor karşılaşmasını kazanmaması için bir neden yok. Konyaspor için Trabzonspor ve Y. Kayserispor karşılaşmaları çok kritik. Bu iki maçtan 6 puan da çıkar, puansız da dönülebilir. İkinci ihtimal hocayı ciddi şekilde tartışma konusu yapar, ancak öncelikle önce kenarda, sonra sahada sakin olmak gerekiyor.  

Yazarın Diğer Yazıları