Hüseyin Rahmi Gündüz

Şans Gaziantep'in yanındaydı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor bu sezon Lig’de ikinci kez, sahasında ise ilk kez kaybetti. Son iki haftadaki kötü oyun bu mağlubiyetin adeta habercisiydi. H.K. Ümraniye karşısında tek gollü galibiyet, F.T.Antalyaspor karşısında son dakikada gelen bir puan ile mutlu olan Arabam.com Konyaspor teknik heyeti bu iki maçtan maalesef ders çıkaramamış.

Kötü oynarken kazanılan puanlarda şans faktörü yanımızdaydı. Bu kez şans konuk ekip Gaziantep futbol kulübünün yanında oldu.

Hata yapan, bencil oynayan, disiplinden uzak, kafasına göre oynamayı sürdüren bazı oyuncular, alternatifsiz kadroda yer bulmaya devam ettikçe puan kayıpları daha çok olacak gibi gözüküyor.

Biraz Ahmet Oğuz, biraz da Zymer Bytyqi vasatın üstündeydi. Son dakikalarda rakip defansı karıştırabilecek tek oyuncu olan Zymer’in oyundan alınmaması gerekirdi. Herhangi bir sakatlığı yoksa veya "beni çıkarın" demediyse skor olarak geride iken sahada olmalıydı.

Bu lig’de en iyi penaltı kullanan isimlerinden biri olan Guilherme Sitya, 100.maçında atacağı golle bu unvanını taçlandırabilirdi. Ancak burada Gaziantep kalecisi Günay’ın başarısını da takdir etmek gerekir. Bence, Guilherme penaltıyı kaçırmadı, Günay kurtardı. Muhtemelen Günay, olası bir penaltı için Guilherme’nin atışlarını izlemiş ve analiz etmişti..

Gaziantep temsilcisinin teknik direktörü Erol Bulut’un bir puan stratejisi ile geldiği o kadar belliydi ki; maç öncesi “hocam al sana bir puan” deseniz, kabul eder, giderdi. Klasik olarak bildiğimiz, rakibine topu veren iyi savunma yapıp, kontra atak oyunla puan arayan konuk ekip için, Konyasporlu oyuncuların da bencilliği ve son vuruşlardaki eksiklikleri eklenince bir puan zaten cepteydi. Üstüne Calvo’nun da eksikliğinde kornerden gelen topta, bu sezon ilk kez 11’de oynayan Arda ile golü bulan Gaziantep, bir puana razıyken, hiç ummadığı altın değerinde 3 puanla dönmüş oldu.

Lig lideri Adana Demirspor ile oynanacak olan karşılaşma, bu hatalardan ders alarak, iyi futbol ve üç puan ile kendimizi tekrar hatırlatmak için iyi bir fırsat olacak.

Lideri devirebilecek güce sahip olan Arabam Konyaspor’un sadece titreyip kendine gelmesi yeterli olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları