Hüseyin Rahmi Gündüz

Soner'i VAR kurtardı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Zirve yarışında istikrarlı bir şekilde yol alan Arabam.com Konyaspor, Frafort Tav Antalyaspor karşısında ilk yarıda Soner ile bulduğu pozisyonları atabilse ilk yarıdan işi bitirebilirdi.
Galatasaray ve A.Hatayspor maçlarında da aynı hataları yapan Soner’in teknik kadro tarafından uyarılmadığını bu maçta ki tavrından da anlayabiliyoruz. Uyarıldıysa da bir kulağından girmiş diğerinden çıkmış belli ki.. Hiçbir oyuncunun kendini takımın üstünde görmeye hakkı yok. 
Bom boş Muriç’e pası verse ilk yarıyı önde kapatmak içten bile değildi. Muriç kesin atar mıydı, artık ordan Muriç kaçırırsa ihale O’na yazılırdı. Burada Soner’in bencilliğinin Galatasaray maçında puana mal olduğunu, A.Hatay maçındaki bencilliğinin , Hatay’ın hak edip verilmeyen Penaltısı ile puan kaybına sebep olabilecek olmasıyla eleştiri oklarının çevrilmesine nedendir. Uyarıldığını düşündük ama alakası yok. 
Üsteki yorumu ilk yarı bitince yazdım. İkinci yarıda başlar başlamaz ev sahibi ekip baskı kurmaya başladı. Nitekim 51.dakika’da Fernando ceza alanı dışından harika bir gol attı. Sehiç’in bu vuruşa yapabilecek bir şeyi yoktu. Muhtemelen golden sonra Soner ile göz göze gelmiştir.
Son 4 maçını kazanamayan düşüşte olan Frafort Tav Antalyaspor karşısında favori olmamıza rağmen etkisiz ve bir puana razı bir görüntü zirveye oynayan bir takıma yakışmadı. Maçın genelinde top Konyaspor’da daha çok gözükmesine rağmen etkili ataklar yapılamadı. Sahada ne istediğini bilen takım Kırmızı-beyazlılardı. Antalya ekibi, kanatları kapatınca Zymer ve Ahmet Oğuz , Muhammed Demir’i besleyemedi. 
Paz ve Soner’in değişmesini beklerken; İlhan Hoca, Paz ve Muriç’i oyundan almayı tercih etti. 66’da Soner’i artık kenara alan İlhan hoca; tecrübeli Mame Diouf’a sarıldı. Adeta; “Gir Soner’i de, beni de takımı da kurtar” dedi. Hemen 68 de ilk kez sol kanadı etkili kullandık ve Guilherme ortaladı, M.Demir şık ama etkisiz bir röveşata yaptı. Golden 70’e kadar oyunu soğuttu ani ataklarla 2’yi aradı. Bu dakikada net pozisyonu Adriana’nun vuruşunda Sehiç başarılı oldu.
Son 15 dakikaya beşli savunmaya geçerek giren Nuri Şahin hoca, kendisi için değerli olan 3 puanı korumaya başladı.  İlhan hoca dan hamleler gecikmedi; Oğulcan ve Uche İkpeazu oyuna dahil oldu.
81 de soldan ortada bu kez Calvo şık bir kafa vuruşu yaptı top üst direkten döndü. Bu dakika da sinirler gerildi. Adil sarı kart gördü. Gördük ki; takım disiplini ve itirazlara hocanın acil çözüm bulması lazım. Adil ısrarla neden kırmızı kart görmek istedi onu da anlamak mümkün değil di. Neyse ki hakem atmadı..
90+4 de Diouf’a kaleci Alperen gol izni vermedi. Son 15 dakikadaki baskılı, agresif ve mücadeleci oyunu maçın tamamında oynayabilsek çok rahat kazanacağımız maçta son dakikalarda ofsayt tartışmaları altında sahanın en iyi ismi CALVO’nun golü ile maalesef bir puan ile dönmek zorunda kaldık ve zirve yolunda yara aldık. Calvo gördüğü kartla cezalı duruma düştü ve Gaziantep maçında forma giyemeyecek. Böylece haftayı 18 puan ile kapattık. 
Soner’i Hatay maçında VAR dan iptal edilen gol kurtarmıştı, Antalya karşısında da iptal edilen gol Var’dan gole döndü; Konyaspor bir puana razı oldu.
N ediyelim, hatalardan ders alarak, Gaziantep maçına daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları