Hüseyin Rahmi Gündüz

Umutları bitirmeyen galibiyet!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor taraftarıyla kazandı. Haftalardır galibiyete hasret kalan temsilcimiz taraftarının müthiş desteği ile karşılaşmaya adeta kenetlenmiş bir şekilde başladı. Takıma küsen taraftar umut maçına tüm tepkilerini sineye çekerek gelip destekleme kararı alınca bir takıma, rakibe, hakeme nasıl etki edilir cümle aleme gösterdi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Tümosan Konyaspor istediği golü ilk yarıda bulmayı başardı. Gol geçiktikçe stres artacaktı. Konyaspor buna izin vermedi. Luka Prib in kendi başlattığı ve takip ettiği pozisyonda Cikalleshi akıllıca doldurdu ve flip topu filelere gönderdi. Cılız geçen net pozisyonlarının olmadığı maçta öne geçen taraf Konyasporumuz oldu. 2.yarı her zamanki gibi temkinli ve skor avantajı ile oynayan bir takıma dönüştük. Ankaragücü daha canlı gözükse de pozisyon bulamadı. Ndao değilkliği sağ kanadı canlandırdı.

Taraftar yine müthiş desteğini sürdürdü. Hep söylediğim gibi, Tümosan Konyaspor taraftarıyla ayrı bir güzel, ayrı bir coşkulu.

Tüm riskleri göze alan konuk takım son dakika da Oğulcan'ın ceza alanında el ile oynaması neticesinde penaltı ya çok yaklaştı. VAR da uzun süre pozisyon incelendi. Bu arada taraftar ıslıklarla olası bir penaltı kararını protesto etmeye başlamıştı bile. Son dakikalara tek farkla girmenin cezasını ağır ödeyebilirdik. Sonuçta penaltı çıkmadı ve 7 maç aradan sonra kazanmayı başardık.

Rakiplerin kazandığı haftalarda bu maçtan 3 puan alamamak yazık olurdu. Hiçbir mazeret kabul edilemezdi. Her şey bitmediği gibi hiçbir şey de tozpembeye dönmedi. Maç maç kazanıp rakiplerin kaybetmesini beklemekten başka bir çaremiz yok. Bu maçı kazanmak önemliydi. Kazandık. Kupa morali lige yansıdı. Beşiktaş ve Hatay maçları yeni hedef olacak. 2 maçta 4 puan ilerisi için umutları yeşertecektir.

Yazarın Diğer Yazıları