Hüseyin Rahmi Gündüz

Utanç veren skor

Hüseyin Rahmi Gündüz

Son 7 maçında 7 puan toplayabilen İstanbulspor'u misafir eden Arabam.com Konyaspor, kendisi için hayati bir maça çıktı.

Konyaspor son 6 maçından sadece 3 puan çıkarabilmişti. Son 12 lig maçında- sadece Kayserispor'u yenebilmiş, 6 maçtır ise galibiyet hasreti çeken Konyasporumuz, tepeden tırnağa bir değişime girdi.

Değişiklikler olumlu mu olur derken, önce Kupa'ya veda edilmiş, ardından kolay kazanılacak İç sahadaki Ankaragücü maçı kaybedilmiş, üstüne M. Başakşehir mağlubiyeti tuz biber olmuştu.

Sırp hoca, çıktığı ilk maçta kupadan elenirken, Lig'de de 2'de sıfır çekti. Kendi de ben nereye düştüm demiştir ama bu hengamede en az suçlu Aleksander Stanojevic olacak.

Tüm bunlar olurken aklı İstanbul'da olan Amir, haftalardır mutsuz olan Bytqi (bütüci), Endri, Sehiç'ten, ayrılık emareleri Amir ve Zymer Bytqi ile devam etti.

Gelen Sırp hoca daha ne olduğu anlamadan etkisiz, boş transferler Puz, Uche, Pavicic, Muriç'e sarıldı ama nafile, bu oyuncuların kendilerine hay-rı olsa, İlhan Palut, neden yedekte tuttu ki?

Maça gelirsek; Boş tribünler önünde oynanan kritik mücadele rakip için 6 puanlık, Konyaspor için ise "var olma" özelliğini taşıyordu.

İlk 25 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı. 30.dakika'da Puz altı pasta çaprazda karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye nişanladı, fırsatı değerlendiremedi. 38'de Endri Çekici ve Diouf kaleyi bulamadı. Konuk ekip 42.dakika'da gole çok yaklaştı. Bu dakika'da İstanbulspor'dan Eze, kale önünde zoru yaptı ve topu dışarı gönderdi.

44.dakika'da Okilo'ya Sehiç gol izni vermedi. İlk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarı canlı, istekli olan bir Konyaspor beklerken, İstanbulspor hamleleri ile golü buldu. 67.dakika’da oyuna giren Emir’in pasında Topalli, ortaladı, 2.yarıda oyuna giren Cebrail’e çarpan top ağlarla buluştu. Kalan dakikalar rakibin skoru korumasıyla geçerken, Arabam.Konyaspor’un cılız çabası yetmedi.

Sırp hocanın övülen puan istatistiği 3 lig maçında sıfır olurken, bu kez genç oyuncumuzu oyuna almaya bile cesaret edemedi.

Lig’in en kötü takımını bile yenemeyen Konyaspor’da tüm futbolcular SATILIK listesine konulabilir. Takımın iskeleti ile oynanmışken, bu takımın ancak İstanbul deplasmanında Fenerbahçe’yi kazanmaktan başka şansı kalmadı.

HALBUKİ LİDER BİLE OLMUŞTUK

Lig'in 6. haftasını Liderlik koltuğunda bile geçiren Yeşil-Beyazlılar, malesef kriz yönetiminden de başarısız çıktı.

Fatura önce hocaya kesilse de bu kötü gidişte başka kimler hesap ödeyecek, bunun kararını önce Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, daha sonra, her zaman başarı için bir yol bulan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay verecek.

Başkan Sayın Fatih Özgökçen, kulüp içinde radikal kararlar almaz ise bu sert rüzgar malesef kendisine de zarar verecek duruma geldi. Başkanın yönetim ve idari kadroda, özellikle sportif anlamda, transfer komitesi ve scout ekibinde köklü değişiklikler yapma zorunluluğu çoktan geçti.

Konyaspor'un üstün menfaatleri şu dönemde bunu gerektiriyor.

İstanbulspor maçının sadece puan anlamında önemi var. Bir puana bile sevinmeyecekken, ilk maçta 4 gol attığımız takımı sahamızda yenemedik. Üstelik 3 puan ile gönderdik.

Son uyarı Lig’in en kötü takımı İstanbulspor’dan geldi..

Yazık ki yazık.

 

Yazarın Diğer Yazıları