Hüseyin Rahmi Gündüz

Vasat Beşiktaş'tan puan alamadık

Hüseyin Rahmi Gündüz

 

Tümosan Konyaspor için her maç final. MKE Ankaragücü karşılaşmasını kazanarak 7 maçlık galibiyet hasretini sonlandıran temsilcimiz, Portekizli hoca ile istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş ile kozlarını paylaştı. Alt sıralarda yer alan takımlardan Ankaragücü, Siltaş Yapı Pendikspor ve İstanbulspor haftayı puan alamadan tamamladılar. Tümosan Konyaspor, son sıradaki İstanbulspor'un bir basamak üstünde yer almanın stresinden kurtulmak ve bir an önce ateş çemberinden çıkmak amacında. Ankaragücü maçının kazanan 11 ile maça başlayan Tümosan Konyaspor,  İstanbul deplasmanında ilk andan itibaren açık bir oyunu tercih etti. Temsilcimiz, cesur oyunu ile bu maçtan puan almak istediğini gösterdi. İlk 15 dakika topa sahip olan temsilcimiz sol kanat ağırlıklı atakları denedi. Rakip kaleye ilk atağımızda 16.dakika'da köşe vuruşu kazandık ve devamında maçın ilk isabetli şutu Cicaldau’dan geldi. Mert için kolay bir şut olurken, ilk 20 dakika pozisyonsuz geçildi.

23.dakika da Muçi'nin şutunda kaleci Slowik rahat aldı. Beşiktaş ise oyunda dengeyi kurarak baskıyı artırırken, Semih ve Muçi ile gol aramaya başladı. Defansta tedbiri bırakmayan Konyaspor ev sahibi ekibe gol izni tanımadı. İlk yarı temponun yükselmesine izin vermeyen temsilcimiz beraberlikle soyunma odasına gitmeyi başardı.

2.yarıya etkili başlayan Beşiktaş, 49.dakika da gole yaklaştı, Slowik kurtardı. Ev sahibi takım bir dakika sonra genç Semih ile golü buldu. Golden sonra reaksiyon vermesini beklediğimiz Konyasporlu oyuncular adeta demoralize olmuş şekilde oyum kurmakta zorlandı. Rakip kaleye gitmekte zorlanan takıma kulübeden Omeroviç'te dokunuş yapmayınca Beşiktaş 67.dakikaya kadar rahat bir oyun ortaya koydu. Nitekim 68.dakika da Konyaspor da 2 değişiklik yapıldı. Bir puan için son 20 dakika umutlarını Konyaspor rakip kaleye gelmeye başladı.

Oldukça rahat oynayan Ev sahibi 71.dakikada maçta ilk kez hata yapan Slowik'ten seken topu tecrübeli Cenk tamamladı ve fark 2 ye çıktı. Geç gelen değişiklikler daha topa dokunamadan puan umutları iyice zora girdi.

Skorun verdiği rahatlıkla rölanti oyuna dönen ev sahibi karşısında varlık gösteremeyen Tümosan Konyasporumuz sahadan puansız ayrılarak haftayı 25 puanla 19.sırada tamamladı. İlk yarının bir bölümü hariç, maçta etkisiz bir oyun oynayan Tümosan Konyaspor, maalesef bir final maçını daha puansız bitirmiş oldu.

En kötü sezonlarından birini yaşayan, etkisiz ve coşkusuz Beşiktaş'tan puan alamadık.

Yazarın Diğer Yazıları