Hüseyin Rahmi Gündüz

Vasat oynarken kazanmak önemliydi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Arabam.com Konyaspor, Süper Ligin 8. haftasında Hangi Kredi Ümraniyespor'u tek golle de olsa geçmeyi başardı. İlk kez sahasında taraftarı ile buluşan Konyaspor’dan daha coşkulu, etkili ve bol gollü galibiyet bekliyorduk. Ancak sahada dersine iyi çalışmış, Konyaspor’un 3.bölgede etkili olmasını sağlayacak kanalları kesmiş, bir puana gelmiş bir Ümraniyespor gördük.

Özellikle milli maç dönüşlerinde; oyunun önemli olmadığı, skorun alınması gereken bazı maçlar vardır. Kötü oynadığında kazanabilmek, sahanda puan kaybetmemek gerekir. Milli oyuncuların geç dönmesi ve yorgun olmalarını da göz önünde bulundurmak gerektiğini dikkate almalıyız. Ümraniyespor karşılaşması tam da böyle bir maç olarak değerlendirmeliyiz. Zymer Bytyqi ortalar, Muhammed Demir atardı, bu kez Guilherme şık bir orta ile Muhammed Demir’i topla buluşturdu, kafa toplarında başarılı olan golcü futbolcu öyle bir dakikada golü attı ki kötü oynayan temsilcimiz soyunma odasına moralli gitti.

İkinci yarıda bir puan için daha cesur oynamaya başlayan Ümraniyespor, bulduğu pozisyonlarda kalede ilk kez görev alan Erhan’ı geçemedi. Hafta içinde yan top zaafına dikkat etmeli dediğim Erhan, öyle bir pozisyonda hatalı çıktı ve golü yedi. Ancak Ümut’un topu elle oynaması ile bu hata gol değeri kazanmadı. Kalan dakikalarda skoru korumayı bilen Konyaspor çok değerli bir 3 puan aldı. Vasat oynadığı bir maçta kazanan Konyaspor, zirve yarışından kopmadı ve haftayı 17 puanla kapatmayı başardı.

Yazarın Diğer Yazıları