Hüseyin Rahmi Gündüz

Yedekler sahada, akıllar Pendik'teydi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Bir yanda lig'de kalma mücadelesi veren Tümosan Konyaspor, diğer yanda şampiyonluk yarışına çok erken havlu atan, kupayı hedefleyen Beşiktaş.

Bir gün önce Ankaragücü'nün, Fenerbahçe'yi elemesiyle bu maçın galibi yarı finalde Ankara ekibinin rakibi olacaktı, Konyasporumuz tur hedefinde olsa, yarı finalden finale giden yol eşit oranlı bir duruma gelebilirdi.

Ev sahibi Beşiktaş, maça çıkan ilk 11'ine baktığımda karşılaşmaya çok fazla önem verdiğini gösterirken, Tümosan Konyaspor, rotasyonlu yedek ağırlıklı kadrosuyla, tek maçlı statüde bir sürprizin peşinde olmayı amaçladı. Yeşil-beyazlılar da yedek ağırlıklı kadro sahada, akıllar pazar günü oynanacak olan S.Y.Pendikspor maçındaydı.

Bu kupayı daha önce 10 kez kazanan Beşiktaş ile bu kupayı tarihinde bir ilke imza atarak kazanma başarısı gösteren Tümosan Konyaspor, finale giden yolda mücadele etti.

İlk 25 dakika Beşiktaş'ın baskılı oyunu ile geçerken, Konyaspor savunmada kalmayı tercih etti. Bu dakikaya kadar da Deniz'in koruduğu kalede önemli bir pozisyona izin vermedik.

28.dakika'da Cebrail'in sakatlığı nedeniyle Ahmet Oğuz oyuna dahil oldu. Muçi'nin uzaktan şutunda Deniz'den seken topu Salih Uçan takip etti ve 32.dakika'da Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Temsilcimiz ilk kez rakip kaleye gelip şut attığında dakikalar 35'i gösterdi. Yunus Mallı vurdu, Mert yatarak topu kontrol etti. 42.dakika'da Semih ile Beşiktaş 2.gole yaklaştı, bu kez kaleci Deniz gole izin vermedi. Oğulcan, 45+2'de ceza alanına girerken, etkili vuramadı ve ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun kontrolü Beşiktaş'taydı. 58.dakika'da Gedson'un köşe vuruşunda Cenk Tosun, şık bir kafa vuruşuyla rahat oynadıkları maçta farkı 2'ye çıkardı.

Fark 2'ye çıkınca Ndao ve Sambou'yu sahaya süren Ömeroviç'in, iki oyuncusunun maç temposunu artırmayı hedeflediğini düşünüyorum. Aksi olsa bence Boetang ve genç oyuncu Mehmet Erdoğan'ı sahaya sürerdi. Boetang, 80.dakika'da sahaya sürüldü. 83.dakika'da ilk kez hata yapan Beşiktaş defansının hatasını önce Sambou değerlendiremedi, ardından Yunus'un şık rövaşatasını Necip çizgiden çıkardı. Sambou'dan beklentim vardı ama malesef üç maçtır beni hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor.

Neredeyse karşılaşmayı terlemeden tamamlayan Beşiktaş, çeyrek final karşılaşmasını zorlanmadan geçmiş oldu.

Tümosan Konyaspor'un ise bedenen sahada olsa da akılların pazar günü oynanacak olan Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmasında olduğu çok belliydi. Tümosan Konyaspor, hazırlık maçı havasında geçirdiği karşılaşmada Beşiktaş karşısında 2-0'lık mağlubiyet ile kupa serüvenine veda etti. Beşiktaş ise Ankaragücü'nün rakibi olurken, Trabzonspor ise Galatasaray-Vavacars Fatih Karagümrük maçının galibi ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Kupada çeyrek finale kadar gelen Tümosan Konyaspor'umuza teşekkür ediyor, Pendikspor deplasmanında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları