Hüseyin Rahmi Gündüz

Yeni hoca test sürüşünü geçmiş

Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor zor bir süreçten geçti. Kazanmakta zorlandığı, beraberliklere sevindiğimiz haftalar oldu. İlhan Palut'un ŞOK ayrılığı yazıldı. Bana ŞOK tan ziyade GECİKEN bir ayrılık gibi geldi. Konyaspor'un yeni hocası zaten Arabam.com ile Balkanlar'da test sürücü yapıyormuş. Aynı gün araba'dan inip, Konya'ya uçmuş. Hayırlı olsun.

Futbol SKOR oyunu olduğundan şahsen hoca için iç sahadaki MKE Ankaragücü karşılaşmasını "bilet kesme" maçı olarak tahmin ediyordum. Ancak, Hocanın gitme haberinin kendisine bile ulaşmadan, Balkanlardan uçak kalkmış olması, hocanın biletinin çok önce kesildiğini, yeni hocanın biletinin de Konya yönünde kestirildiğini anlamış olduk.

Şöyle geriye fikstüre baktığımızda Bana göre; İç sahadaki Sivasspor maçından sonra yeni hoca için düğmeye basılmış ve aylardır boşta olan Partizan'ın eski hocası Aleksander Stanojevic'e, "ilk mağlubiyette açıklanırsın" denilmiş gibi gözüküyor. 

"Bir dönem kazanmayı alışkanlık haline getiren, beraberliklere üzülen Konyaspor, son aylarda adeta beraberliklere sevinen bir takım huviyetine döndü.Ahenk bozuldu mu, tekrar ritim tutmakta hayli zorlaşıyor" şeklinde yazmıştım Karagümrük karşılaşması sonrası..Şimdi düşününce; Balkanlar'daki hoca, yönetimde ise bazı isimler önce Karagümrük, sonra Beşiktaşmaçında takım yenildiği anda düğmeye basmaya hazırmış. Yaşananları analiz edince bu sonuca varmak kaçınılmaz oluyor.

İster komplo teorisi deyin, ister hayali deyin, sadece kendinizi yönetim koltuğunda, hocayı göndermeyi kafanıza koymuş olduğunuzu düşünün. Sadece; İstanbul'da 2-0 iken belli ki hocası Alaksander olan, sonra 3-3'e gelince; bir sonraki maç olan Beşiktaş, bu bileti keser artık diye bir hafta daha sabır edilmiş İlhan Hoca'ya..

Neden?

Çünkü Kupa'da tur atlama ihitimali olan ve iç sahada MKE Ankaragücü'nü rahat ve iddia ediyorum farklı yenebilecek bir Konyaspor'da bırakın hoca göndermeyi, bir tane oyuncu bile satamazsınız..

Ben başkan olsam, 100.yılda Avrupa'da olma hedefini açıklamışken ve olamamışken, hocayı FC Vaduz maçından sonra gönderirdim, orası ayrı bir konu; öte yandan hocayı oyuncu ısrarları, değişiklikleri ile maç bazlı eleştirebiliriz, ama toplamda 81 maçta 36 galibiyet almış ve 20 kez mağlup olmuş bir teknik direktör sportif olarak başarılıdır.  Kupa sınavına ve Ankaragücü maçına çıkmayı hak etmiştir. Apar topar gönderilme nedeni bu maçlarda kazanma ihtimalinin olmasıdır.

Ayrıca, Teknik direktör değişikliğinin de oy birliği kararıyla alındığını düşünmüyorum.

Başta da dediğim gibi futbolda başarı Skorlar geldikçe olur, Aleksander hoca takımı uçurduğu an, herkes, herşey  unutulur, yeniden tarih Stanojeviç ile yazılır. "TAM ZAMANINDA KAN DEĞİŞİMİ" yapan yönetim de tüm alkış ve övgüleri hak eder. Basının alınmadığı bir (teknik direktör) imza töreni de manidardı. Neyse önümüzdeki maçlara bakacağız. Konyaspor'a ve yeni teknik direktörümüze başarılar dileriz. Yolunuz açık olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları