Hüseyin Rahmi Gündüz

Zevkli maçta kazanan yok

Hüseyin Rahmi Gündüz

Arabam.com Konyaspor, lider Adana Demirspor’u koltuğundan indirdi. Kazanamadı ama zevkli, bol pozisyonlu, keyifle izlenen bir maça imza attı. Her iki takımda net pozisyonlar buldu. Ligin en çok gol atan ikinci takımı olan ve rakip ceza sahasında en çok topla buluşan Adana ekibi, ligin ez az gol yiyen ikinci ve ceza alanında rakibine en az pozisyon veren yeşil-beyazlıların mücadelesi birer puanla geçildi. Güzel havada, 20 bin taraftarının desteğinde mutlak galibiyet için sahaya çıkan lider Adana Demirspor, sahasında Galatasaray’dan sonra Konyaspor’a da takılmış oldu.

Her iki takım birer puana razı olunca bu izlemesi keyifli maçta kazanan olmadı. Lider koltuğunu kaybetti, Konyaspor son 3 maçta 7.puanını kaybetti, galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

Maçın genelinde daha çok net pozisyonu ev sahibi bulmuş olsa da, ilk gölü atmayı başaran Konyaspor, zorlu deplasmandan bir puanla döndü. Son iki maçta kaybedilen 5 puanı düşününce bu maçta daha farklı bir reaksiyon beklediğimiz temsilcimiz, Antalyaspor ve Gaziantep karşısındaki düşüşe bir dur demek istedi. Kısmen de başarılı oldu diyebiliriz. Galibiyet hasreti 3 maça çıkmış olsa da lig liderini koltuğundan etmek de başarı olarak kabul edebileceğimiz bir sonuçtu.

Alınan bir puanda Adana Demirsporlu oyuncuların net fırsatları cömertçe harcadığını da unutmayalım. Mavi şimşekler, orta sahamızı çok rahat geçti. Paslarla çıkarak Endri, Soner ve Amir’in hamle yapmasına fırsat vermeyen ev sahibi, bir çok kez ceza alanımıza girdi ve ceza yayının önünde şut atma imkânı buldu. Haftalardır kötü oynayan orta sahada değişim olmadıkça puan kaybının olacağını yazdığımdan beri maalesef 7 puan kaybedildi.

Her maçta forma giymek zorunda kalan ve tüm yükü çeken Amir’in yorgun ve bitkin olduğunu anlamak için attığı şuttaki hızına bakmak bile yeterli olur. Git-gel yapmaktan gücü kalmayan Amir’in yükünü hafifletecek oyuncuların sorumluluk almaları gerekiyor.

Önceden bunu 3.bölgede Cikalleshi ve Rahmanoviç yapıyordu. (Hala neden satıldıklarına anlam verilemeyen) Madem onlar yok; bu görevi yapacak birilerini bulmalı İlhan hoca. Yoksa Amir’e yazık. Her an adale sakatlığı yaşayabilir.

Son üç haftadaki puan kayıplarıyla Lig’de 6.sıraya geriledik. Sahamızda oynayacağımız Kasımpaşa karşılaşmasıyla birlikte özlenen galibiyete ulaşıp, Dünya Kupası için verilecek olan araya kadar galibiyet serisi yakalamamız gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları