Hüseyin Rahmi Gündüz

Zorlu yolda umutlar yeşerdi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Şampiyonluk yarışına ortak oluyoruz.

Avrupa kupaları için zirveyi zorluyoruz.

Çok değil son 3-5 yılda köşelerimizde yazdığımız yazıların içeriğini oluşturuyordu.

Bugün ligin dibine demir atmamak için, üstelik iç sahadaki Atakaş Hatayspor galibiyeti ile bayram yapıyoruz. Futbol bu. Futbolda dün arşivlerde kaldı. Sağlam zeminler oluşturamayınca, bugün maalesef küme de kalmak adına alınacak puanlara sevinmek zorunda kalıyoruz.

Bu galibiyet umutlarımızı tazeledi. Uzun, zorlu lig maratonunda direk rakibimiz olan bir takımı zorda olsa yenmek önemliydi, gerekliydi.

Tribünler yine coşkulu ve istekliydi. Tümosan Konyaspor, taraftarlarıyla maçlara 1-0 önde başlıyor.

Konuk ekipte puan için gelmiş. Atak, etkili ve cesur bir oyun oynuyor.

Hızlı da başladılar, ilk iki ciddi atak Hatayspor’dan geldi. Çok ince bir ofsayt ile golü de kaçırdılar. 32.dakika’da konuk ekip Halil Dervişoğlu ile çok net bir pozisyonu kaçırdı. Kaleci Slowik yine gerekeni yaparak takımını oyunda tutmayı başardı.

Tümosan Konyaspor Teknik patronu Fahrudin Ömeroviç, acemilik dönemini atlatmış, takımı daha iyi tanımış sanki. Ya da birileri teknik ekibe destek vermeye başlamış.

Bunu bilemem ama bildiğim, gördüğüm Atakaş Hatayspor karşısında, daha savaşçı, sürekli pres yapan, kazanılan toplarla hızlı oynayan bir takım vardı. Maçın genelinde de değişiklerde geç kalmadı ve oyuna etki yapan dokunuşlar yapıldı.

Tümosan Konyaspor, Ndao’nun kanat bindirmeleri ile etkili oldu. Konyaspor forması ile 100.maçına çıkan Cikalleshi ile pozisyonlar aradı. İlk yarı eşitlikle sona erdi.

HATAYSPOR’U 4 DAKİKA’DA GEÇTİK

İkinci yarıya etkisiz sağ kanat oyuncularını değiştirerek başlayan Konyaspor, rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. 49.dakika’da Sokol Cikalleshi ile gole yaklaşan Yeşil-Beyazlılar, rakip takım kalecisi Erce’ye, oyun kurmaya çalışırken yaptığı baskı ve presle köşe vuruşu kazandı. 52.dakikadaki köşe vuruşunda Uğurcan güzel bir kafa vuruşuyla Hatay kilidini açtı. Rakip tepki veremeden bu kez, 56.dakikada yine 2.yarıda oyuna giren Valon Ethemi’nin kişisel becerisi ile ceza alanına girip, altı pasa çıkardığı topu Oğulcan tamamladı ve adeta maçı bitirdi.

Sonrasında rakibe fırsat vermeyen temsilcimiz çok değerli ve önemli bir üç puanı kazanmış oldu. İç sahada kayıpsız devam etmek adına önemli bir galibiyetti.

Alt sıralar alev alev yanarken, bir an önce bulunduğumuz sırayı değiştirmek adına atılmış bir adım oldu. Kazanmamız gereken bir maçtı. Rakip takıma bir puan daha yaklaşmış olduk.

Bu maçtaki kazanma arzusu ve oyunun genelinde başarıyla yapılan presi Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmasında da görmek ve izlemek istiyoruz. Bu maçta 6 puanlık bir maç olacak. 

Yolumuz dikenli, zor ve uzun olsa da kazandıkça umutlarımız yeşeriyor.

Futbol şehri Konya’nın ders alacağı bu sezonu Lig’de kalarak bitirmenin önemi, anlamı teknik heyete, futbolculara her toplantıda aşılanmaya devam edilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları