Kerim Küçüksarı

Ereğli bu dönem başka güzel!

Kerim Küçüksarı

Ereğli, son yılların en şanslı dönemini yaşıyor. Şehrin genç ve dinamik Kaymakamı Oğuz Cem Murat, adaletli ve heyecanlı Belediye Başkanı Umut Akpınar, tecrübeli ve kararlı çalışmaları İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bayrak ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Kurt ile birlikte, adeta gezegenlerin ve yıldızların uyumu diyebileceğimiz bir uyum içinde birlikte çalışıyorlar. Herkes heyecanlı, şehrin ve halkın refahı için var gücüyle çalışıyor.

Daha önce Avrupa ülkelerinden, başbakanların bisikletle işe gittiği, vatandaşlarla balık tuttuğu ve toplu taşıma araçlarıyla seyahat ettiğine dair haberler okumuştuk. Bugün, Avrupa'ya imrenilen bu tabloları biz Ereğli'de yaşıyoruz. Kaymakamımız Oğuz Cem Murat'ı ailesiyle vatandaşın içinde yürürken, Belediye Başkanı Umut Akpınar'ı bazen toplu taşıma araçlarıyla, bazen vatandaşlarla sohbet ederek belediyeye giderken, bazen de sanayi esnafını ziyaret ederken görmek mümkün. Öte yandan, Emniyet Müdürü İsmail Bayrak ve Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Kurt, suç örgütlerine ve suçlulara göz açtırmıyorlar.

Her biri kendi görev sahasında etkili çalışmalar yürütüyor. Yakın gelecekte, projelerle, sosyal belediyecilikle ve daha birçok alanda Ereğli'nin adını yüksek sesle duymaya başlayacağımızdan hiç şüphem yok.

EREĞLİ JEOPOLİTİK KONUMU, NİTELİKLİ ve GENÇ İŞ GÜCÜ İLE SANAYİ ÜSSÜ OLACAK!

Ereğli'nin jeopolitik konumu, yeni dönemde burayı sanayicilerin gözdesi yapacak. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin onaylanması, şehrin yatırım potansiyelini artırdı. Kara yolu, demir yolu, liman ve havaalanları ile olan bağlantıları, Ereğli'yi yatırım için çok cazip hale getiriyor. Günlük ortalama 40 bin araç sirkülasyonu, şehirdeki ticaretin canlılığını gösteriyor.

Demir yolu ağı, Ereğli'yi Adana, Mersin ve Batı illerine bağlıyor. 2025 yılında tamamlanacak hızlı tren hattı ise Ereğli'yi Karaman, Konya, Eskişehir, Ankara ve İstanbul ile daha sıkı bağlayacak. Ereğli, 200 kilometre çapında 4 büyük havaalanına erişim sağlayabiliyor. Bu havaalanları arasında Çukurova Bölgesel Havalimanı, Türkiye'nin en büyük 2. kargo taşıma kapasitesine sahip. Deniz ulaşımında ise Ereğli, Mersin Limanı'na 220 km yakınlığı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

TARIM VE GIDA SEKTÖRÜNDE BAŞARISI ARTIYOR

Ereğli'nin ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı. 2.260 km² yüzölçümüne sahip olan Ereğli'de, 1 milyon 221 bin dekar tarım alanı bulunuyor. Bu alanlarda buğday, arpa, mısır, domates, şeker pancarı gibi ürünler yetiştiriliyor. Artan hayvancılık faaliyetleri ile birlikte silajlık mısır ve yonca gibi ürünlerin ekimi de artmış durumda.

Ereğli'nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre nüfusu 2022 yılı sonu itibari ile 150.978. Bu nüfusun %70'i şehir merkezinde, %30'u ise kırsal kesimde yaşıyor. Ereğli’de kurulacak fabrikaların iş gücünü fazlasıyla karşılayabilecek bir potansiyele sahip.

VİZYONER YÖNETİM VE GELECEK VAAT EDEN ŞEHİR

Ereğli'nin yöneticileri, şehri ileriye taşımak için vizyon sahibi ve kararlı adımlar atıyor. Sanayi, tarım ve ulaşımdaki stratejik konumu ile Ereğli, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Bu dönemde, Ereğli'nin adını projelerle, sosyal belediyecilikle ve daha birçok alanda çok daha sık duyacağız.

Ereğli, genç nüfusu ve nitelikli iş gücü ile gelecekte ekonomik ve ticari anlamda büyük başarılara imza atacak ve bölgenin yükselen yıldızı olacak. 

Bu şehre yatırım yapmak, geleceğe yapılan en akıllıca yatırım olacak. Ereğli parlayan bir yıldız gibi, her geçen gün daha da yükselecek. 
Şehrin ileri gelenlerinin, yatırımcıların önünü açan, onlara sonsuz destek sağlayan Kaymakam ve Belediye Başkanı ile yakalanan bu uyum ve heyecanı çok iyi değerlendireceklerine ve, Ereğli’yi yatırım ve sanayi üssüne dönüştüreceklerine gönülden inanıyorum. Bu dönem Ereğli başka güzel.

Yazarın Diğer Yazıları