Kerim Küçüksarı

Ereğli'de Yeni Bir Bahar: Sevgi Ve Şeffaflıkla Gelen Zafer

Kerim Küçüksarı

Nisan'ın ilk günü, Ereğli için yalnızca bir takvim yaprağı değil, aynı zamanda umut ve yenilenmenin sembolü oldu. Umut Akpınar'ın belediye başkanı olarak seçilmesi, şehri kucaklayan bir bahar havası estirdi. Dürüstlüğü, samimiyeti ve sürekli güler yüzü ile Akpınar, Ereğli'nin sadece bir şehir adı değil, aynı zamanda bir arada yaşama mekânı olduğunu tüm kesimlere gösterdi.

Başkan Akpınar, ideolojik ayrımları aşarak, "Ak Partili, MHP'li, Yeniden Refah Partili, Gelecek Partili, Saadet Partili dostlarımızla birlikte Ereğli'nin önünü açacağız" diyerek, Ereğli'nin siyasi ve sosyal dokusunda önemli değişiklikler gerçekleştirdi ve her görüşten insanı bir araya getirmeyi başardı. Bu, şehrin kutuplaşmış atmosferinde birlik ve beraberliğin mümkün olduğunu gösterdi.

Ereğli'nin karşı karşıya olduğu sağlık, sanayi, işsizlik, uyuşturucu, kültür sanat, spor, tarım, eğitim gibi alanlarda çözülmesi beklenen sorunlar, Akpınar'ın sadece bir başkan değil, aynı zamanda bir umut kaynağı olduğunu gösterdi. Ereğli halkı Başkan Akpınar’dan güler yüzü ve samimi yaklaşımıyla, şehrin ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmasını, çiftçilikten sanata, eğitimden çevre politikalarına kadar her alanda Ereğli'nin refahını artırma yolunda önemli adımlar atmasını bekliyor.

Başkan Akpınar'ın, Ereğli'yi "Anadolu'nun nazar boncuğu" olarak tanımlaması, şehri cazibe merkezi yapacak adımların atılacağının ve lojistik avantajları ile yüksek iş gücü potansiyeliyle yeni bir kalkınma dönemine girileceğinin sinyallerini veriyor.

Seçim çalışmaları sırasında Başkan Akpınar'ın yaptığı açıklamalar, onun ideoloji gözetmeksizin şehre hizmet etmeye hazır olduğunu ve bu anlayışı belediye çalışanlarına da yansıtacağını gösterdi. Akpınar, bu şehre hizmet edecek herkes ile çalışacağını, belediye çalışanlarına hak ettiği değeri ve hakları vereceğini de birçok kez belirtmişti. Akpınar bu çıkışı ile Ereğli halkına ve çalışanlarına verdiği değeri ve adaletli bir yönetim sergileyeceğini de ortaya koymuştu.

Bu seçimler, halkın sesine kulak vermenin, toplumsal talepleri anlamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Çıkar odaklı politikalar, tehdit ve korku üzerine kurulu siyaset anlayışı sandıkta hak ettiği cevabı buldu. Ereğli halkı, kibrin, nobranlığın ve hesap verememenin bir yöneticinin sonunu getireceğini gösterdi. Demokrasi, şeffaflık ve halkın iradesi kazandı.

Seçimlerin bir diğer dersi ise siyasi ahlakın önemi oldu. Kaybedenlerin, halkın talep ve ihtiyaçlarına duyarsız kalanların, ister il başkanı olsun, ister ilçe başkanı olsun siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini gösterdi. Kaybeden bir siyasetçinin de istifa etme erdemini göstermesi gerekir. Yenilginin kabulü, nitelikli siyasetin önünün açılması için önemli bir davranış ve de bir erdemdir. Cumhur İttifakına rağmen kaybeden siyasetçiler erdemli bir davranış gösterecek mi yoksa her şeye rağmen koltuklarda oturacaklar mı göreceğiz?

Sonuç olarak, Ereğli'nin önünde Umut Akpınar ve ekibinin şeffaflık, samimiyet ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla yazacağı yeni bir sayfa var. Seçim sürecindeki söylemlerden hareketle bu sayfaya, ayrım yapmadan, kimseye tepeden bakmadan, hizmetlerle dolu yılların altın harflerle yazılması bekleniyor.

Bu yolculukta en önemli sorumluluk Cumhuriyet Halk Partisi çevresine düşüyor. Her şeyden önce toplumun çekincelerini gidermek gerekiyor. Ereğli halkı bir Belediye Başkanı ve ekibini seçti, bu ekibin ahenkli çalışmasına ve projelerle bu şehrin önünü açmasına her kesimin ihtiyacı var. Bu aşamada Başkan ve ekibinin ahenk içerisinde çalışmasına verilecek katkı sonraki beş yılların temelini teşkil edecek. Ereğli için umut verici bir örnek olacak.

Yazarın Diğer Yazıları