Kerim Küçüksarı

Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 107 firma fabrika kurmak için sıra bekliyor.

Kerim Küçüksarı

Ereğli, doğası, insanı, kültürü ve sanatı ile farklı bir merkez. Ereğli insanı yeri geldi mi tepki vermesini de bilir, desteklemesini de. Bu özelliği ile Ereğli’de seçim çalışmaları yürütmekte zor. Ereğli’de bu güne kadar iki defa üst üste seçim alan belediye başkanı çok nadirdir.

Siyasi partilerde adaylar netleşmeye başladıkça da heyecan artıyor. Başkan Oprukçu bir daha seçimi kazanmak isterken, 2019 seçimlerinde siyaseten aday gösterilmeyen Özkan Özgüven ise haklı olarak rövanşını almak istiyor. CHP kanadında ise aday henüz netleşmedi. Ereğli’de Ereğli’nin önünü kesenlerden ziyade Ereğli’ye hizmet edecek biri belediye başkan adayı olarak açıklanırsa Ereğli kazanır. Bu minvalde seçim süreci daha da renklenecek.

Bu Seçimde Propaganda “Ereğli’nin İl Olması Söylemi” Üzerinden Yapılacak

Ereğli daha önce il olma şansını kaçırmış, iktisadi, sınai ve diğer alanlarda yeterli yatırımı alamamıştır.
Bu defa Ereğli’nin bu fırsatı kaçıracağını düşünmüyorum. Bu fırsatın kaçmaması için Cumhur İttifakı bileşenlerinden karşımıza iki aday çıkıyor. Birisi AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Hüseyin Oprukçu, diğeri ise Yeniden Refah Partisinin aday adayı Özkan Özgüven.

Her iki başkanın da Ereğli’ye hizmetleri olduğunu ve ne tür hizmetler yaptığını herkes biliyor. Tek tek anlatmaya gerek yoktur.

Belediyecilik Deyince Aklıma Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün Gelir

 26 Mart 1989 seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını alan Ürün, “bizim vazifemiz kendi nefsimizi değil, İslam’ı yüceltmektir” şiarı ile çalışmalarına başlamış, merkezi yönetimde bulunan hükümet farklı partiden olmasına rağmen Konya’ya önemli hizmetler yapmış, yatırımlar almış, belediyecilikte yeni bir anlayış getirmiş başarılı bir başkandır. Hizmet aşkı ile yanan bir başkana bahaneler sökmez. O günlerde de öyle oldu ve Anadoluda kazanılan belediyeler İstanbul’un Refah Partisi tarafından alınmasının zeminini hazırladı.

İki Genel Başkan’da Ereğli’yi İl Yapmak İstiyor.

Yeniden Refah Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanları Ereğli’yi il yapmak istediklerini açıklamıştı. Buradan hareketle AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Hüseyin Oprukçu ile Yeniden Refah Partisinden aday adaylığını açıklayan Özkan Özgüven bu anlamda bir adım öne çıkıyor.

Ereğli’de Okuyan Nüfus Konya’nın 17 İlçesinden Daha Fazla, İşsizlik Problemi de Bir O Kadar Büyük

Daha önceki yazılarım da ifade ettiğim gibi Ereğli nüfusunun okuma oranı çok yüksek, potansiyeli fazladır. İlkokul, Orta Okul ve Lise düzeyinde okuyan nüfus Konya’nın 17 ilçesinin nüfusundan daha fazladır. Lakin bu potansiyel yeterli düzeyde değerlendirilememektedir. Nüfusun okuma düzeyi yüksek, yüksek olmasına ama nüfusun çalışacağı iş sahaları yok!

Bugün itibari ile Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 107 firma fabrika kurmak için arsa sırası bekliyor. OSB’nin içerisinde depo olarak kullanılan fabrikalar olduğu gibi, elden ele dolaşan sorulduğunda da “yok” denilen arsa da az değil. OSB’nin amacı teşvikli fabrikaların yapıldığı ve depo olarak kullanıldığı alanlar mı? Yoksa üretimin istihdamın, işsizlikle mücadelenin, sınai ve teknolojik olarak gelişmenin olacağı şehrin kalbi olması gereken alanlar mı?

Yakın geçmişte fabrika kurmak için Organize Sanayi Bölgesinden arsa isteyen hayli firma oldu. Firmalara arsa verilmeyince gelen firmaların kimisi Aksaray’a, kimisi Niğde’ye, kimisi Çumra’ya gitti. Fabrikalar birer birer gidince şehrin nitelikli kesimi de farklı şehirlere göçüyor. Şehir eğitim, sanayi, kültür, sanat ve istihdam açısından sorunlar yaşıyor.

Seçimi Kazanacak Olan Belediye Başkanın Özverili Bir Çalışma Bekliyor!

Ereğli’de seçimi kazanacak belediye başkan adayının öncelikli meselelerinden biri Organize Sanayi Bölgesi ve yatırımlar olmalıdır. Depo olarak atıl vaziyette olan fabrikalar ile elden ele dolaşan arsalar yatırıma ve istihdama kazandırılmalıdır. Ereğli’nin gelişmesi için bu adımların atılması şarttır. En yakın zamanda bu adımlar atılmaz ise Ereğli’ye en büyük kötülük yapılmış olur.

21. Yüzyıla Geldik Arıtmanın Kokusu Hala Burun Direklerini Sızlatıyor!

Ereğli’den yıllık 12 milyon metre küp atık suyu, sözüm ona arıtma tesisinden geçerek Ak Göl havzasına boşaltılıyor. Arıtmada yapılan işlem katı maddelerin çökertme yapılarak, atık suyun bir nebze berraklaştırılması ve Ak Göl havzasına akıtılmasından oluşuyor. Kış aylarında biriken su havzasına yabani kuşlar geliyor ve yuva yapıyor. Yaz aylarının başında sular çekiliyor, yumurtadan çıkan kuşlar ise yabani hayvanların yemi oluyor. Kuş, balık ve böcek çeşitliliği her geçen yıl kayboluyor, doğal denge bozuluyor.

Arıtmanın işlevini düzgün yapması sağlanırsa kaliteli gübre elde edilir, temizlenmiş ve kullanılabilecek şekilde arıtılan su ise, arıtmadan sonra yaklaşık yedi kilometrelik kapalı sistem ile Ak Göl havasına akıtılır, setlerle çevrilmiş alan için su seviyesi yıl on iki ay 50 cm ila 80 cm arasında olur, yabani hayatın canlanmasına vesile olur.

Ereğli’nin potansiyeli yüksek demiştim ya, arıtma sistemini hayata geçirecek insanımız da Ereğli’mizde vardır.

Yazarın Diğer Yazıları