Kerim Küçüksarı

Ereğli'ye Huzur Geldi!!

Kerim Küçüksarı

Son zamanlarda siyasetten bürokrasiye kadar Ereğli’de hayli değişiklik oldu. Ereğli Kaymakamı, Ereğli Emniyet Müdürü, Ereğli Cumhuriyet Baş Savcısı ve AK Parti İlçe Başkanı değişti.

Bu değişimlerle birlikte Ereğli’de her şey değişmeye başladı. Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri operasyonlarını artırdı uyuşturucu satıcıları, uyuşturucu kullanıcıları, tefeciler, çeteler ve şehrin asayişini bozan kim ya da kimler varsa hepsi ile etkin bir şekilde mücadele edilmeye başlandı. Önceki yıllarda olduğu gibi hiç kimse elini kolunu sallaya sallaya usulsüz iş yapamaz oldu. Çeteler birer birer çökertildi ve çökertilmeye devam ediyor. Şehrimize huzur geldi.

Peki, ne değişti!

Aslında değişen sadece vatanını, milletini, gençliğini seven üç kişinin gelmesi oldu. Bozuk yapıların önünü açanların ise yoldan çekilmesi oldu. Daha önce Ereğli’de bir çetenin çökertildiğini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta da uyuşturucu üretimi yapmak, kullanmak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet eden yedi kişilik başka bir gruba daha operasyon yapıldı ve çökertildi. Toplumda tefecilik yaptığı bilinen bazı kişiler cezaevine gönderildi. Şehrin yakından bildiği bazı kişilerin ise suç dosyasının kabarık olduğu ve sıranın onlara da geleceği ifade ediliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da Ereğli’nin huzurunu bozanlarla daha etkin mücadele yapılması için talimat verdiği ve yapılan operasyonların yakından takipçisi olduğu da gelen bilgiler arasında. 

Her kim olursa olsun emniyet ve jandarmamızın suç ve suçlulara karşı verdiği mücadele güzel oldu. Siyasi parti ilçe başkanlarının da suçlu kim olursa olsun emniyet yetkililerinden yana olması ve onların önünü açması bu mücadeleyi daha yukarılara taşır.

Bürokrasi de de aynı tavır içinde olunması gerekir. Bir siyasi parti ilçe başkan yardımcısının birincil işi göreve gelir gelmez, hemşire olan hanımını hastaneye müdür yardımcısı olarak atamasını yaptırmak olmamalıdır. Her şeyden önce bu tavır yıllardır tecrübe kazandığı alandan koparılan yetişmiş bir insana kötülük yapmaktır.

Madem bu şehir bizim ortak değerimiz, bu şehirde işini iyi yapanlara destek olmak ve sahip çıkmak ta hepimizin ortak vazifesi olmalıdır.

Ereğli’de Siyaset Çok Hareketlendi!

Belediye başkan adaylarının çalışmaları hızla devam ediyor. Anketler yapılıyor, köy ve mahalle gezileri yapılıyor, partililer ev ev, sokak sokak çalışıyor.

Bu çalışmalar devam ederken bir siyasi partinin eski ilçe başkanı sulama birliği sosyal tesislerinde kendi ekibini toplamış ve gelen iddialara göre yeni bir oluşum içerisine girmiş. Bu şehirde ilçe başkanlığı yapan bir kişi niçin belediye başkan adayının yanında çalışmalara katılmaz? Eski bir başkan olarak neden çalışmalara destek vermez? Yoksa adayın yanında olması mı istenmiyor?
Belediye ile ilgili de birçok iddia havada uçuşuyor! Bu iddialardan bazılarını Belediye’de çok sayıda bankamatik memurunun olduğu, Akhüyük termal tesislerine çok yüksek miktarda paraların harcandığı, çok fazla arazi satışı olduğu, devlet bankalarından kredi alınamadığı için özel bankalardan kredi alındığı, Kentsel Sit Alanı olan 81 Evler bölgesine villaların yapıldığı, seçim sürecinde harcanan paraların ve kaynağının açıklanması şeklinde sıralayabiliriz.

Bu iddialar seçmenin kafasını karıştırdığı için ikna edici bir şekilde açıklanması kamuoyunu rahatlatır. Kararsız seçmenin ikna edilmesi için faydalı olur. Sis perdelerini aralar.

Her bir belediye başkan adayı seçmenin gözünde ayrı ayrı kıymetlidir. Desteklediği adayında kazanmasını ister. Son yapılan anketlere göre sempatik tavırları ile Umut Akpınar bir adım önde görünürken, ikinci sırada Özkan Özgüven üçüncü sırada Hüseyin Oprukçu görünüyor.

Anketler bu şekilde söylerken seçimlere kısa bir zaman kaldı. Bu sıralama değişir mi bilmem ama çok fazla küskünün olduğunu söylemekte bir beis görmüyorum. Seçim çalışmaları için Ereğli’ye gelecek siyasiler bu sıralamayı ne kadar değiştirir? Hep birlikte göreceğiz. 

Yazarın Diğer Yazıları