Kerim Küçüksarı

HDP ile Millet İttifakı Arasında İşbirliği Yoksa Van'da Bu Kalabalığı Kim Topladı?

Kerim Küçüksarı

Seçimlere sayılı gün kaldı. Partilerin Seçim Koordinasyon Merkezleri, seçim ofisleri, mahalle ve köy toplantıları ile partilerin gövde gösterisi yaptığı yüksek katılımlı mitingler hızla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 binlerce kişinin katıldığı İzmir, Ankara ve Antalya mitinginin ardından, 140 bin kişinin katılımı ile Konya mitingini gerçekleştirdi. Hasta dedikleri Erdoğan mitinglerde gayet sağlıklı görünüyordu, bitti dedikleri AK Parti ise yine her mitingde olduğu gibi gövde gösterisi yaptı.

Erdoğan, Konya mitinginde önemli açıklamalarda bulundu ve müjdeler verdi. Bir zamanlar terörle anılan Cudi Gabar Dağında günlük 100 bin varil petrol çıkartıldığını müjdeledi. Bu rakam Türkiye’nin petrol tüketiminin onda biri demek. Ayrıca Avrupa’nın en büyük Güneş Enerji Santralinin açılışını gerçekleştirdi. 

Şöyle bir düşündüğümüzde, İHA/SiHA, askeri zırhlı araçlar, silah ve radar sistemleri, doğalgaz keşfi, petrol keşfi, hidroelektrik santralleri, milli gemiler, TOGG otomobili ve Türkiye’nin faydasına olan daha sayacağımız pek çok gelişme yaşandı.

En önemlisi de enerji alanında yapılan yatırımlar. Çıkarılmadı denilen doğalgaz, çıkartıldı ve hanelere verilmeye başlandı bile… Türkiye’nin en büyük cari açığının enerji olduğunu düşündüğümüzde, enerji alanındaki gelişmeler Türkiye’nin yarınları adına ciddi ümit verici. Bu gidişle Türkiye enerji üssü olacağa benziyor.

Seçime yaklaştıkça ülkede yaşanan gelişmeler kararsız seçmen kitlesinin tercihlerini netleştirmeye başladı. İbre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gösteriyor. Kılıçdaroğlu’nun oy durumu da Erdoğan’a çok yakın. Yurtdışında yaşayan seçmenlerle görüştüğümüzde, tercihlerinin yine AK Parti’den yana olduğunu görüyoruz. Bu konjonktürde yurtdışı seçmenlerin oyları çok önemli olacak. Çok küçük farklar seçimin kaderini belirleyeceğe benziyor.

HDP, Millet İttifakı İle İşbirliği Yapmadıysa CHP’nin Van’da gerçekleştirdiği mitinge neden bu kadar kalabalık katıldı?
CHP, 2018 seçimlerinde Van’dan %2,6 oy almıştı. CHP’nin Van’da gerçekleştirdiği mitinge ilgi yüksek, katılım fazlaydı. İmamoğlunun eşi “zafer işareti” ile seçmeni selamlarken, meydanlarda HDP ve CHP bayrakları dalgalandı.

Sahi HDP ile Millet İttifakı Arasında İşbirliği Yoksa Van’da Bu Kalabalığı Kim Topladı?

Anlaşılan o ki muhafazakâr seçmeni etkileyemeyen (CHP’nin muhafazakarları hariç), onları ikna etmede yabancı kalan CHP, bu seçimde yine umduğunu alamayacak gibi…

Yazarın Diğer Yazıları