Kerim Küçüksarı

Nasreddin Hoca'nın Tavşanı ve Ereğli'nin Protokol Misafirleri!

Kerim Küçüksarı

Nasreddin Hoca'nın hikâyeleri, derin öğretileriyle yüzyıllardır Anadolu'nun sinesinden seslenir. Bu hikâyelerden biri, bugün Ereğli'de yaşanan siyasi dramın mükemmel bir göstergesidir. Hoca'nın bir köylüye yaptığı misafirperverliği kötüye kullanma hikâyesi, Ereğli'nin milletvekili adaylarına ve siyasi figürlerine ders niteliğinde.

Bir tavşanla başlayan bu misafirperverlik zinciri, sonunda Hoca'nın misafirlerine sadece bir tas su ikramıyla sonuçlanır. Tavşanın suyunun suyuna dönüşen bu ikram, yapılan iyiliğin nasıl suiistimal edildiğini gösterir. Ereğli'nin siyasi sahnesinde de benzer bir suiistimal zinciri gözlemleniyor! Milletvekili adaylığı ve milletvekili adaylarının protokoldeki yerleri, tavşan hikâyesindeki gibi metalaştırılmış, değerini yitirmiş durumda.

Sahi Milletvekili adayının protokoldeki yeri nedir? Ereğli'nin milletvekili adayları, protokoldeki yerlerini hak etmek için Ereğli’ye ve Ereğlililere ne gibi hizmetlerde bulunmuşlar? Sorulması gereken bu soru, genellikle yanıtsız kalır. Seçimleri kazanamayan ve partisinin oyunu düşüren adayların bile hala nasıl bu kadar önemli yerlerde oturabildiği, Ereğlili vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanmaktadır! 

Ereğli'de bazı milletvekili adaylarının seçimler üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine ve kaybetmelerine rağmen hala “milletvekili adaylığında” takılı kalmış olmaları Ereğli’deki siyasi durumun ne kadar vahim olduğunu ortaya koyuyor! Tıpkı Hoca'nın tavşan suyu ikramı gibi, bizim de milletvekilimiz olmasa da, Ereğli’nin sırtından inmeyen milletvekili adaylarımız var? Kendi siyasi ikballeri uğruna, halkın ihtiyaçlarını ikinci plana atan ve sadece kendi geleceğini düşünenler, halkın gözünde itibarınız yitiyor farkında değil misiniz?

CUMHURBAŞKANININ VE AK PARTİ GENEL MERKEZİN AVUKATLIĞI’NI YAPAN BİR KİŞİ NEDEN AK PARTİDEN ADAY ÇIKAR(A)MADI Kİ?

Madem Cumhurbaşkanının avukatısınız ve Ereğli de bu forsla geziyorsunuz! AK Parti genel merkezine bu kadar yakınsanız! Cumhurbaşkanının ve AK Parti Genel Merkezi'nin avukatı olarak görev yapmış birinin, Ereğli'de net bir şekilde görülen tabloya ve 37 bin oyu olmasına rağmen AK Parti'den belediye başkanı adayı çıkaramaması sizce normal mi? 

Özellikle milletvekilliği seçimlerinde partinin oylarını düşürerek seçimi kaybetmiş bir kişinin, yeniden teşkilat yönetimini ve belediye meclisi aday listelerini belirlemesi normal mi? Bu listeleri kendi yapmayıp ya da yapamayıp ta başkasına yaptıran başkanı ise vatandaş konuşmak bile istemiyor? 

Ayrıca, beş yıl boyunca beş binden fazla insanın kapısını çalan ve onların ihtiyaçlarını gideren bir kadın kolları başkanının, seçime kısa bir süre kala görevden alınması, seçmenlerin tepkisini çekeceği ve oyların düşeceği öngörülememiş midir? Daha iyisini koyamayacaksanız, oylarınızı artıramayacaksanız bu insanı niçin görevden aldınız?  Bu insanın dokunduğu insanların tepki olarak oy vermeyeceğini hesaplayamadınız mı? Hesaplayamadıysanız siyaset sahnesinde ne işiniz var demezler mi?

Şimdi de vatandaşa en çok dokunan kurum müdürlerini görevden alıyorsunuz? Müdürler başarısız olduğu için mi görevden alıyorsunuz? Yoksa vatandaşa dokunan müdürler gelecekte rakibim olur da hafazanallah karşıma aday falan olursa sıkıntı yaşarız diye mi düşünüyorsunuz?

AK Parti yönetimini değiştirip, teşkilata don biçmekle AK Partili olunmuyor! Yaptığınız işlerin sonucunda Ereğli halkının bu duruma olan tepkisini hem genel seçimlerde hem de belediye başkanlığı seçimlerinde de gördünüz! Bu tabloyu görmek yetmedi mi yoksa! Ereğli'nin gerçek ihtiyaçları ve halkın istekleri göz ardı edilerek yapılan bu yönetim hataları, şehrin geleceği için kaygı vericidir.

EREĞLİ’YE YETERİNCE BEDEL ÖDETTİNİZ, DAHA FAZLASINI ÖDEMEK İSTEMİYOR

Şayet bu memlekette siyaset yapacaksanız önce memleketinize faydanız olsun. Daha sonra başta kayın pederim olmak üzere babanızın yönettiği holdingin yüzlerce kişiye olan borcunu ödeyin, Helallik alın! Sonra siyaset mi yaparsınız, siyasi ikbalinizin peşinde mi koşarsınız gerisini siz bilirsiniz! Ereğlili şunu çok iyi biliyor ki AK Parti vatandaşa dokunabilen iyi bir belediye başkan adayı çıkarsaydı bugün belediye başkanlığı makamında o aday olurdu. Ereğli de sandığa gitmeyen veya oyunu boşa atan yaklaşık 32 bin seçmen bir belediye başkanı daha seçer!

Gerçekten Ereğli halkına dokunan, onların yüreklerine hitap eden siyasetçilere ve yöneticilere ihtiyaç var. Ereğli halkı, gerçek hizmetler peşinde koşan, sorunlarına samimiyetle eğilen ve çözümler üreten liderler arıyor. Ereğli, hizmete aç, siyasetten yorgun!.

Ereğli’ye hizmeti dokunmayanlar, Ereğli’nin sırtından insin ki, Ereğli ve Ereğlili diyet ödemekten kurtulsun.

Yazarın Diğer Yazıları