Kerim Küçüksarı

Yeni Yıla Başlarken

Kerim Küçüksarı

Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanlığı döneminde Amerika Ziyaretinde bulunur. Kaldığı hotel ile Beyaz Saray Arasında bir park vardır. Gazeteci arkadaşlar Cumhurbaşkanı’nın parkı yürüyerek geçmesi halinde renkli ve güzel görüntülerin çıkacağını düşünürler ve bu düşüncelerini Rahmetli Demirel’e söylemeye karar verirler.

Bir grup gazeteci arkadaş düşüncelerini izah ederek Demirel’den parkı yürüyerek geçmesini rica eder. Demirel, gazeteci arkadaşlara bir bakar ve “Devlet Yürümez” der. Gazeteci arkadaşların hevesleri kursağında kalır.

Aradan hayli zaman geçti. Batıda bisikletle işine giden başbakanlar çok konuşuldu. Bu süreçte Türkiye de değişti.

Yeni yıla başlarken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, alışa geldiğimiz “zorlama ciddiyet” ve “zorlama devlet adamlığı” profilinden sıyrılarak, motokurye olup çeşitli adreslere sipariş bırakması renkli görüntülere sahne olmuş görünüyor.

Yılbaşı gecesi, hem Sayın Mustafa Varank için, hem de siparişini bir bakanın getirdiğini gören vatandaşlar için, unutulmaz bir anı bırakmıştır.

Tüm bakan, milletvekili, vali, kaymakam, belediye başkanı ve kamuda önemli görevler icra eden devlet adamlarımızın halkın içine daha çok karışmaları ve unutulmaz anı biriktirmeleri dileği ile…

Petrol ve Doğalgaz Müjdeleri ard arda geliyor.

Karadeniz gazından sonra, Gabar’da keşfedilen petrol ülkem insanın bir kısmını sevindirdi. Bir kısmını ise hala bu keşiflere inandıramadı.

Lakin petrolün ve doğalgazın bulunduğu gerçeğini kimse değiştiremez. Karadeniz doğal gazının işlenmesi ve vatandaşın kullanımına sunulması için sayılı günler kaldı. Türkiye Petrolleri ve diğer çevrelerden önümüzdeki Şubat ayında Karadeniz Gazını kullanmaya başlayacağımıza dair açıklamalar dillendirilmeye başlandı. Karadeniz gazının kullanıma açılması ile birlikte inkâr politikası güdenlerin, keşiflere inanmayanların söyleyecek bir sözü, kızaracak bir yüzü olur mu? Bekleyip göreceğiz!

Belediye Başkanı Oprukçu; “Vilayet Ereğli yolda”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, gerçekleştirmiş olduğu basın buluşmasında, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ereğli’nin il olması konusunu görüştüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu yönde irade koyması halinde Cumhuriyetin 100. yılında 100 il arasında Ereğli’nin de olacağını söylemiş olması Ereğli için büyük bir kazanım.

Vatandaş söylemden ziyade sonuca bakar bekleyip göreceğiz…

Akhüyük Travertenleri Ereğli’nin Parklarına renk katmış

Akhüyük denince aklıma Osmanlı Devletinin tarih sahnesinden silinmesinin ardındaki nedenlerden biri olan; ilim, irfan sahibi olduğu kadar, ilim ve irfan ehlini etrafına toplayan Şehzade Mustafa’nın katledilmesi gelir. Ereğli’de Şehzade Mustafa’nın anısını yaşatacak bir şeyin olmaması ise ayrı bir konu… Bu sebeple Şehzade Mustafa’yı anmadan yazıyı tamamlayamadım.

Akhüyük, dediğimiz bölge yapılacak projelerle ikinci Pamukkale olabilecek bir potansiyele sahip. Her işte olduğu gibi burası da ehlinin elinde neşvünema bulacak.

Bir zamanlar Akhüyük’ten çıkartılıp yurtdışına ihraç edilen “beyaz” travertenleri, Mimar Sinan da Ereğli’de inşa ettiği Rüstem Paşa Kervan Sarayında kullanmış.

Ereğli Belediyesi tarafından parkların yenilenmesi çalışmalarında Akhüyük’ten çıkartılan travertenlerin kullanılarak, parkların yeniden düzenlenmesi de fevkalade güzel olmuş.

Akhüyük travertenleri kullanılarak Ereğli’ye yakışan, mimari estetiği yüksek, butik yapılar da inşa edilirse çok şık bir iş yapılmış olur. İnşa edilecek butik yapılar Ereğli’nin turizmine de katkıda bulunacaktır.

Taş deyip geçmemek gerekir!

Yazarın Diğer Yazıları