Mehmet Kanmaz

Kıyameti bekleyeniniz var mı?..

Mehmet Kanmaz

Dünyamız yaşlandı, son demlerini yaşıyor, ve içinde yaşamakta olan insan; yani bizler ne yapıyoruz..?

İnsan kendi fıtratına ters olarak dünyalaşmaya dalmışlığın ürküntüsü ile kendisine hizmet etmek için yaratılan şu alemi küstürüyor, sahi özellikle son 100 yıldan bu yana yaptığımız hadsizlikler ile Konuşulacak ne kaldı, yoruma lüzum var mı...?

Bu yıkılış ve devrilişle dünya değişmez mi..? yerinde durur mu..?  Mazlumlar, masumlar ne haldeler, onların bedduaları arşa çıkmak üzere hiç onları soran var mı..

Belki de senin sokağında, senin apartmanında senin işyerinde senin sosyal iletişim ağında seni bekliyor hiç düşündün mü..? 

Nasıl bir travma içindeler bilen var mı, soran var mı..? sahile atılan aylan bebeği, Taksimde katledilen Ecrin evladımızı, Tarsus’da vicdansızca, hunharca öldürülen Özgürcan kardeşimizi, hatırlayanınız var mı...!

Dostlar; İnsan sapkınlıkları ve zulümleri ile tez elden dünyayı harap etmek üzere ve”Alümü-l gaybi illallah” Kıyamet kopmak üzerede rabbim müslümanlardan kafirlere karşı son bir zafer bekliyor..! ama O müslümanlar nerde.. ne yapar.?

Sözün faydası yok, yazmanın da..! Vicdan titremiyorsa ,Göz görmüyor, akıl akletmiyor, kulak duymuyorsa…

Hele dışta; ateş çemberi içindeki vatanımın; içte ise hayasızlığın zirve yaptığı halimize bakınca ve durumun vahametini idrakten yoksun yakın çevremizdeki aymaz insanımızı görünce akıl tutulması dediğimiz bu arafda sağlıklı kuşatıcı düşünememek….!

Hadi Avrupa kafirlerinin Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i meydanlarda yakmasını anladık, Aile kurumunu yok ettiğini, açıktan günah içinde yuvarlandıklarını anladık..! Aşikar olarak Cehennemdeki yerlerine odun taşıyorlar..

Ya bizden dediklerimizin; bizim içimizde, ülkemizde, şehrimizde meydanlarımızda, sitelerimizde, salonlarımızda sapkınlıklarına zulümlerine katliamlarına ne demeliyiz, münafıklara, İşbirlikçilere ne demeliyiz..! susacak mıyız.. sadece kalbimizden buğz mu edeceğiz..?

Özgür Düşünce adına cinsiyet eşitliği hadsizliği  ile meydanlarda eğitim veya sanat merkezlerin de açıktan sapkınlığa davetiye çıkarılıyor, İnsanlar parkta ve sahillerde fuhuş yapıyor. Sosyal  medyada Bedenler erotize edilmiş fütursuzca teşhir ediliyor..!

Şimdi ne yapacağız..! onlar genç bilmiyorlar mı diyeceğiz.. hoşgörülü olalım mı diyeceğiz, peki siz onları yanlız’mı zannediyorsunuz, onları kimler yönlendirdi ise neden gökkubbeyi başlarına indirmiyoruz ..!

En son eğitim-sen isimli sendikanın resim sergi açma teşebbüsü ile yaptığı çığırtkanlığı için Bursa ulucami meydanında O hadsizleri toplayıp toplum önüne neden getirmiyoruz ..!

Şu halimize karşı bizim insanımız hareket geçmek varken yine topu birilerine atıp ağlayıp sızlanacak mıyız.?

Peki  O zaman Ağla İstanbul, ağla Konya , ağla Hakkari,ağla Gaziantep,ağla Sinop,ağla Edirne ağla Bursa, ağla Kayseri, ağla Edirne, ağla Adana, ağla Trabzon, ağla Osmaniye ağla Antalya..!

Öyle ağla ki ümit bulutları belirsin üzerinde, çorak yüreklerde yeniden bahar başlasın….

En yüksek sada olan islamın sâdası bir an evvel kalplerde, ruhlarda, bedenlerde yankı bulsun inşallah….

Dostlar; içim daralıyor, kalbim küt küt atıyor, feryat edip garip kalan davamızı son bir ümitle duyurmaya çalışıyorum, tehlikenin farkında olmak için çırpınıyorum, bana ne diyemiyorum, dilim döndükçe, aklım erdikçe, kalemimle  yazmaya çalışıyorum...!

Ama dava adamları azaldıkça insan olarak sarsılıyorum, bu vatan sahipsiz mi diyorum, her yerde hiyanet, her yerde İhtilaf ki ne ihtilaf..! Fitneki ne fitne her tarafımızı kuşatmış..!

Öfke ve hüzün..! Açık bir şerre alet olanları görünce, öfkelenmeli mi, hüzne düşmeli mi..?

Dostlar; Yine de bu ulu çınar daha önce olduğu gibi tekrar silkelenip ayağa kalkacak diyorum ve ümidimi hiç yitirmiyorum.. şu unutulmasın Kimin eteğinde ne var olduğunu cümle âlem görecek…olduğu gibi görünmek ve göründüğü gibi olmak…riyadan arınmış samimi duyguları kim veya kimler yüklenecek,..! Göreceğiz ve yaşayacağız..!

Evet dostlar “Beşer zulmeder kader Adalet. Eder “Yani bizler ne İsyanlar, Ne Haramlar, Ne günahlar içinde yuvarlanıyoruz ki rabbim bizleri bu musibetlerle imtihan ediyor ve biz ne kadar farkındayız..?

Yüce Rabbim”Hiç akıl etmiyor musunuz” diye bizleri ikaz ediyor.. Hepimizi biraz aklımızı kullanıp düşünmeye davet ediyor ve ben acizâne şu dua ile bitiriyorum..!

“Ya Rab içimizdeki beyinsizler sebebiyle bizi helak etme”(Araf-155.)Amin..

Yazarın Diğer Yazıları