Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Kurultay sonrası hakkında da konuştu. Özel, 'Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağan Kurultay'ında bin 367 delegeden 812 oy alarak CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, 81 il başkanı ile kahvaltıda buluştu. Daha sonra kameralar karşısına geçen Özgür Özel, bugün yapılacak Parti Merkezi seçimi hakkında konuştu. Özel, Kurultay sonrasında devir teslim töreni yapılacağını kaydetti.

Kameralar karışında açıklama yapan yeni Başkan Özgür Özel, "Dün çok beklenmedik bir şey oldu, sadece 2 oyla seçim 2. turda kaldı. İlerleyen saatlerde toplantı yapmak yerine kahvaltıda bir araya geldik" diyerek, bugün yapılacak Parti Merkezi seçimi için şöyle konuştu:

"Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve il başkanları olarak bir eksiklik, bir tartışma değil; bir zenginlik olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz.

CHP'ye yakışır bir PM listesi yapacağız. Bölgesel dağılıma, cinsiyet ve gençlik kotasına uygun bir liste hazırlayacağız. 81 il başkanımızın sahiplendiği bir anahtar listeyi sunacağız. Tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz noktasında bugün bir kez daha teyitleştik. Ancak bu anahtar listenin kamuoyu tarafından blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz."

DEVİR TESLİM TÖRENİ NE ZAMAN OLACAK?

Çokça merak edilen devir teslim töreni hakkında konuşan Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa yapacağız; tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz, il ve ilçelerimizin yalnız bırakılmaması noktasında bugün bir kez daha teyitleştik. Bundan sonraki süreçte CHP örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan il yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edeceğiz. Biraz önce içerideki alkışlar, şahsıma değildi, birbirimize değildi. İçerideki alkışlar bu zamana kadar il başkanlarımıza genel başkanlık yapan, partimizin 7. genel başkanı, adalet yürüyüşümüzün önderi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da onun deneyiminden istifa edeceğiz.

Kongreye şu ana kadar herhangi bir itiraz yok. Ama Parti Meclisi'nden sonra 48 saat itiraz süresi oluyor. Sonra genel başkanımızla görüşeceğiz, elbette devir teslim olacak. Türkiye'yi yönetmeye layık gördüğümüz sayın Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceğiz." 

Bakmadan Geçme