• Haberler
  • Ekonomi
  • Yeni ekonomi planı açıklandı: Vatandaşın cebi çok yanacak...

Yeni ekonomi planı açıklandı: Vatandaşın cebi çok yanacak...

Ekonomideki sorunların faiz artışıyla çözülememesi, döviz kuru üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Uzmanlar, krizin ek bütçe veya vergi artışıyla giderilmeye çalışıldığını düşünüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptığı ve ÖTV ile devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış öngörüldüğü belirtiliyor. Ayrıca, varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapıldığı da ifade ediliyor.

Yeni ekonomi planı açıklandı: Vatandaşın cebi çok yanacak...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomideki sorunların faiz artışıyla çözülememesi, döviz kurundaki artışı daha da tırmandırdı. Bu durum ise yeni zam oranlarını beraberinde getirdi ve enflasyonun yükselmesine neden oldu. Uzmanlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın krizle mücadele için yeni planlar üzerinde çalıştığını belirtiyor.

FATURA VATANDAŞA KESİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe gelirlerini artırmak amacıyla çalışmalar yaptığı, başta ÖTV olmak üzere devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlandığı ifade ediliyor. Ayrıca, varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapıldığı da dile getiriliyor.

UZMAN AKADEMİSYEN TEK TEK ANLATTI

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, ekonomik zorluklar nedeniyle bakanlığın olası planlarını sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweetle açıkladı.

Babuşçu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı, bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yapıyor. Başta ÖTV olmak üzere devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlanıyor. Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor."


 

Bakmadan Geçme