Yeni hibe desteği! Konya 1. sırada... 250 bin TL için tek başvuru yeterli

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Uzman Eller Projeleri' adı altında kırsal kalkınma alanındaki 1200 proje için hibe desteği sağlayacak. Bu projeler toplamda 300 milyon TL hibe alacak.

Yeni hibe desteği! Konya 1. sırada... 250 bin TL için tek başvuru yeterli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, uygun bulunan girişimciler, 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği alacak. Bu destek, kırsalda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere yönelik olarak bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulanacak projeler için sağlanacak.

KONYA 1. SIRADA YER ALDI

Destekler, hayvansal, bitkisel, su ürünleri, coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelere verilecektir. Değerlendirme sonucunda, bu alanda yapılan başvurular arasından 1200 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Toplamda bu projelere 300 milyon liralık hibe sağlanacak. En fazla proje desteklenen il Konya oldu ve 33 proje ile ilk sırayı aldı. Şanlıurfa 32 proje, Diyarbakır 28 proje, Ankara 26 proje ve İzmir ise 25 projeyle sıralamada takip etti.

Bakmadan Geçme