• Haberler
  • Konya
  • Yoğun Kar Yağışı Ardıçlı TOKİ'yi Korkutuyor: Dik Rampalarda Endişe ve Bekleyiş

Yoğun Kar Yağışı Ardıçlı TOKİ'yi Korkutuyor: Dik Rampalarda Endişe ve Bekleyiş

Ardıçlı TOKİ'de yoğun kar yağışı başladı. Mahallenin dik rampalarındaki sürüş güvenliği konusunda vatandaşlar endişelenirken Konya Büyükşehir Belediyesi gerekli önlemleri alarak mahalle sakinlerinin yüreğine su serpti.

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Akademi Mahallesi’nde, yoğun kar yağışı başladı. Yağan kar rahmet ve bereket olarak değerlendirilirken, mahalle sakinleri özellikle mahallenin dik rampalarındaki güvenlik endişeleri nedeniyle tedirgin. Konya Büyükşehir Belediyesi ise gerekli önlemleri aldı.

Ardıçlı TOKİ olarak bilinen ve özellikle bölgede sürekli yaşanan kazalar nedeniyle dikkat çeken Akademi Mahallesi, dik rampaları dolayısıyla kar yağışının ardından olası buzlanmaya bağlı kayganlaşacak yollardan ötürü büyük bir risk taşıyor. 

Mahalle sakinleri, özellikle kar yağışının ardından bu rampalarda meydana gelebilecek kazalardan endişe duyuyordu. Mahalleliler, özellikle otobüs seferlerinde olası aksamalar, işçi ve öğrenci servislerinin mahalleye çıkıp çıkamayacağı, ayrıca özel araçlarıyla işe giden vatandaşların dik rampalardan güvenli bir şekilde geçip geçemeyeceği konularını merak ve endişeyle bekliyordu. 

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen açıklama geldi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖNLEM ALDI

Yağan karı hesap ederek gerekli önlemleri alan Konya Büyükşehir Belediyesi, ana yolları açık tutuyor. Gece yaşanması muhtemel buzlanmaya karşı da önlem alan Büyükşehir, seyyar solüsyon araçlarıyla yollarda buz oluşumunu engelliyor. Otobüslerin seferlerinde herhangi bir aksaklık beklemediklerini belirten Büyükşehir yetkilileri, mahallelilerin güvenliği için bir ekip de görevlendirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi güvenlik önlemini aldı fakat sürücülerin de gerekli önlemleri almaları, hız yapmamalı, keskin virajlarda dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle dik olan 2. etap ile 1. etaptan ana caddeye doğru aşağı inerken azami 30 kilometre hızla gitmek olası can güvenliği için büyük önem arz ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme