• Haberler
  • Sağlık
  • Yoğurt: Yoğurt Faydalı mı, Zararlı mı? Yoğurdun 6 Muhteşem Faydası!

Yoğurt: Yoğurt Faydalı mı, Zararlı mı? Yoğurdun 6 Muhteşem Faydası!

Yoğurdun bize iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Peki yoğurdun faydaları tam olarak nedir?

Yoğurdun bize iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Peki yoğurdun faydaları tam olarak nedir?

1. BESINLERLE DOLUDUR

Yoğurt temel besinleri içerir ve kalorisi düşüktür. Günlük beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olan bir protein, kalsiyum ve B1 vitamini kaynağıdır.

2. KEMİKLERİNİz İÇİN İYİDİR

Yoğurt, güçlü kemiklerin oluşmasına ve korunmasına yardımcı olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Bir çalışma, Türklerin yeterince kalsiyum almadığını ve bunun da zayıf kemik geliştirme riskine yol açabileceğini gösterdi. Bu nedenle, günlük kalsiyum ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olacak akıllı bir yol olarak yoğurdu alın.

3. MİDE İÇİN İYİDİR

Laktoz intoleransınız varsa, yani süt ürünlerinden zevk alamazsınız. Aslında yine de yoğurdun tadını çıkarabilirsiniz! Süt ürünlerinde doğal olarak bulunan laktoz , yoğurtta bulunan iyi bakteri tarafından sindirildiğinden bu grup için idealdir.

4. KILO VERMEK ISTEYENLER IÇIN SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Yoğurdun çikolatalı kek gibi yağ veya şeker oranı yüksek yiyeceklerden daha az kalori içerdiğini biliyor muydunuz? Bir çalışma, yoğurt gibi yüksek proteinli atıştırmalıkları yiyenlerin iştah kontrolünün daha iyi olduğunu ve daha uzun süre tok hissettiklerini ve sonraki porsiyonda düşük kalorili yiyecekler tükettiklerini gösterdi. Bu, kilonuzu korumak istiyorsanız yoğurdun ideal bir atıştırmalık olduğunu kanıtlıyor.

5. SÜT PROTEINININ FAYDALARI

Yoğurt yüksek kaliteli protein sağlar. Kas gibi vücut dokularını desteklemek, inşa etmek ve onarmak önemlidir.

6. ÇOK YÖNLÜ

Yoğurt sadece tek başına yenmez, yemek tariflerinizde de kullanılabilir. Örneğin mantı yemeklerine eklendiği gibi veya en sevdiğiniz salatayı yaparken kullanılan malzemelerden biri olabilir.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme