Yüz nakli sayesinde artık aynalarla barışık

Antalya'nın Manavgat ilçesinin Gebece köyünde yaşayan Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan ameliyatla yeni yüzüne kavuştu.

Yüz nakli sayesinde artık aynalarla barışık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha öncesinde aynaya bakarken bile çekinen Uğur Acar, son 11 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı sayesinde yeni yüzüyle mutlu bir hayat sürdüğünü, nakilden sonra hayallerine tek tek kavuştuğunu söyledi.
Tıp camiasında büyük bir ses getiren ameliyatla yeni yüzüne kavuşan Acar, zamanla yüz fonksiyonlarını tamamen kullanmaya başladı. Daha önce hastanenin otoparkında, ardından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında çalışmaya başlayan Uğur Acar, yeni yüzüyle 11 yıldır daha huzurlu ve umutlu bir hayata bakıyor. Yüzünü bağışlayan aileye ve hayatını değiştiren operasyonu gerçekleştiren doktorlara minnet duyan Acar, organ bekleyen diğer hastaların da yaşama tutunması için organ bağışıyla ilgili farkındalık etkinliklerine katılıyor.
Artık aynalarla barışık olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu: "Yolda sokakta beni görenler 'Uğur' diye seslenip, gelip sohbet ediyorlar. 30 yaşındayım ve 11 yıldır yeni yüzümle yaşıyorum. Bundan çok mutluyum. Yeni yüzümü bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Organ bağışının önemini çok iyi anlatmak gerekiyor. 11 yıldır organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyorum, herkesin bağış yapmasını istiyorum. Çünkü bir bağış benim hayatımı tamamen değiştirdi."
Her bağışın, yeni bir hayat yeni bir umut demek olduğuna dikkati çeken Acar, kendisinin de bu mücadeleye ortak olduğunu dile getirdi.

Bakmadan Geçme