• Haberler
  • Konya
  • Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın ettiler!

Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın ettiler!

Konya'nın il ve ilçelerinde yüzlerde kişi, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 'Konyalı Gençler Ecdadın İzinde' gezi programında İstanbul'da tarihi mekanları ziyaret etti.

Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın etiller!

Gençlerin tarihi olayları daha iyi öğrenmeleri ve ülke tarihinin nedenli zengin olduğunu anlatmak amacıyla çalışmalarını devam ettiren Konya Büyükşehir Belediyesi, ‘Konyalı Gençler Ecdadın İzinde’ temasıyla Konya’nın il ve ilçelerinde yaşayan yüzlerce öğrenci ve velileri İstanbul gezisine götürdü. Tarihi mekanların gezildiği ve rehberler eşliğinde tarihi olayların anlatıldığı gezi kapsamında, Ayasofya Camii, Eyüp Sultan Cami, Sultan Ahmet Camii, Gülhane Parkı gezilip, tarihleri anlatılırken Eminönü’nden tekneyle Tarihi Yarımada ve Boğaz turu yapıldı.

Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın etiller!

“YAPILAR ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ”


Gezi kapsamında keyifli anlar yaşadıklarını dile getiren öğrenciler ve veliler, tarihi olayları daha iyi anladıklarını belirtti. Birçok yapıtın o zamanlarda nasıl yapıldığına hayret ettiğini ifade eden öğrencilerden Kerem Cengiz, “Gezi gayet güzel geçti. Yaşanılan olayları yerinde görmek, daha aydınlatıcı oldu. Eskiden yapılan yapılar çok dikkatimi çekti. Örneğin, o yapıları zamanımızda inşa etmek bu kadar zorken, onlar, o dönemde kısıtlı imkanlarla nasıl yapmışlar acaba? Bu konu çok dikkatimi ve ilgimi çekti.” dedi.

Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın etiller!
“TEKNE TURU İNANILMAZDI”


Düzenlenen İstanbul gezisiyle birlikte ilk kez İstanbul’u gördüğüne değinen Fatma Sena ise, programın çok keyifli geçtiğini belirterek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiğini aktardı. Sena şunları vurguladı: “Çok keyifli anlar yaşadık. İstanbul’a ilk defa geliyorum. Gezi kapsamında birçok tarihi olayları ve eserleri yerinde görme imkânım oldu. Tekne turu inanılmaz güzeldi. Böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerimi sunuyorum.” Bir günün dolu dolu geçtiği, çeşitli ikram ve hediyelerin yapıldığı gezi, Konya’ya dönüş sırasında hızlı trende tarihi tiyatro oyunun sergilenmesiyle son buldu.

Yüzlerce Konyalı asırlık tarihi yerinde gördü: İstanbul'a akın etiller!

 

Bakmadan Geçme