• Haberler
  • Ekonomi
  • Zam Hesabı Değişti! Sil Baştan: 2024 Zamlı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Zam Hesabı Değişti! Sil Baştan: 2024 Zamlı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren o kritik detay Merkez Bankası'nın tahminleri ile değişti. 2024 yılı yeni emekli maaş zammına dair yaşanan o yeni gelişme…

Zam Hesabı Değişti! Sil Baştan: 2024 Zamlı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi sonuçları gün yüzüne çıktı. Anketteki beklenti yeniden güncellendi. Bu güncellemeyle beraber yeni yıl emekli maaşlarındaki tutar yenilendi. Konuyla ilgili SGK uzmanı Emin Yılmaz açıklanan enflasyon verisi üzerinden emeklilerin alacağı yeni maaş zammına yönelik kritik açıklamalarda bulundu.

MB Piyasa Katılımcıları Anketi Sonucunda Ne Değişti?

Yılın ikinci 6 aylık dönemi üzerinden hesaplanacak emekli maaşı için 5 farklı veri ortaya çıktı. Gözler Aralık ayı için açıklanacak enflasyon verilerine çevrilmişken anket sonuçları yenilendi. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketine göre Aralık ayı enflasyonu%3.26 yıllık bazda ise %65.39 olarak kayıtlara geçti.

2024 Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Bu hesaba göre yılın ikinci bir yarısı için enflasyon tahmini %38.09'a güncellendi. 7.500 TL maaş alan bir emekli güncellenen %38.09'luk enflasyon verisi ile yeni yılda 10.356,75 TL ödeme alacak. Bu hesaplamaya göre yeni yılda emekli maaşı Merkez Bankası enflasyon tahminine göre 2.856,75 TL artış yaşamış olacak.

 

Bakmadan Geçme