Zaman daralıyor: Devlet o ile 39 vali atadı!

Yakın bir geleceği tehdit eden İstanbul'daki deprem riskine karşı, alınan tedbirler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, şehrin 39 ayrı ilçesine yönelik olarak, olası bir deprem durumunda ilgili yöneticilerin de etkilenebileceği gerçeği göz önünde bulundurularak tam 39 vali görevlendirildi.

Zaman daralıyor: Devlet o ile 39 vali atadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem hazırlıkları kapsamında, İstanbul'un 39 İlçesine, 39 vali görevlendirmesi yapıldı.

İstanbul’da olası depreme yönelik hazırlıklar sürüyor. İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, tıpkı 6 Şubat depremlerinde olduğu gibi vali görevlendirmeleri yapıldı.

Zaman daralıyor: Devlet o ile 39 vali atadı!
Bu adım olası depremde, ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek atıldı. 6 Şubat depremlerinin ardından da 11 ile 11 koordinatör vali ataması yapılmıştı. Ayrıca İstanbul'un 39 ilçesinin Afet Yönetim Merkezleri’nin tamamında, Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi.

Mega kentte 2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Toplanma alanlarında kişi başına 2,94 metrekare alan düşüyor. Mevcut toplanma alanlarının yüzde 56 virgül 88’inde elektrik, su, kanalizasyon alt yapısı bulunuyor.

Bakmadan Geçme