• Haberler
  • Türkiye
  • 41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

Biri henüz 15'inde bir fidan, diğeri vatan sevdalısı tecrübeli bir komutan. Trabzon Maçka'da hain terör saldırısında hayatları kesişen Eren Bülbül ve ona göğsünü siper eden Astsubay Ferhat Gedik, Türkiye'nin teröre karşı tek yürek olduğu bir kahramanlık destanına dönüştü. Aziz şehitlerimiz, şehadetlerinin 9. yılında rahmet ve minnetle anılıyor.

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Henüz 15 yaşında "İyi ki varsın Eren" feryadıyla tüm Türkiye’nin evladı olan Eren Bülbül ile onu korumak için göğsünü siper eden Ferhat Gedik’in aziz hatırası unutulmadı.

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

11 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDE MAÇKA'DA NE OLDU? 

Trabzon'un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi'nde erzak çalan teröristlerin yerini güvenlik güçlerine gösterdiği sırada terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Eren Bülbül ve onu korumak için üzerine kapanan Astsubay Ferhat Gedik, kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Astsubay Ferhat Gedik, doğum gününde 41 kurşunla şehadete yürürken; henüz ömrünün baharındaki Eren Bülbül, vatan sevgisinin yaşla değil yürekle ölçüldüğünü tüm dünyaya kanıtladı.

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

"İYİ Kİ VARSIN EREN": BİR PAYLAŞIMDAN MİLLETİN YÜREĞİNE

Eren Bülbül’ün şehadetinden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" ifadesi, şehadetinin ardından tüm Türkiye'nin ortak sesine dönüştü. Sosyal medyada milyonlarca kez paylaşılan bu söz, teröre karşı birliğin ve beraberliğin sembolü haline geldi.

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

1 Ocak 2002 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Vazelon Manastırı yakınlarındaki Köprüyanı Mahallesi’nde dünyaya gelen Eren Bülbül, 13 çocuklu dar gelirli bir ailenin evladıydı. Ayşe ve Ahmet Bülbül çiftinin oğlu olan Eren, babasını küçük yaşta kaybettikten sonra ailesinin geçimine katkı sağlamak için zorlu doğa şartlarında büyük bir mücadele verdi. Eğitimine devam ederken bir yandan bağ bahçe işlerinde çalışan, tarlada fındık toplayan ve yayla evlerinde beden gücüyle rızkını kazanan Eren, çevresinde çalışkanlığı, mütevazı kişiliği ve vatan sevgisiyle tanınıyordu. Trabzonspor sevdasıyla bilinen ve Karadeniz’in çetin coğrafyasında büyüyen genç Eren, 11 Ağustos 2017 tarihinde henüz 15 yaşındayken terör örgütü mensuplarının yerini güvenlik güçlerine gösterdiği sırada şehadete yürüdü. Sosyal medyada bıraktığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" dizeleri ise tüm Türkiye’nin yüreğine kazındı.

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

FERHAT GEDİK KİMDİR?

1976 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzun yıllar boyunca vatan savunmasında özveriyle görev yapmış tecrübeli bir askerdir. İskenderun’da asker olma hayali ile büyüyen Gedik, askeri eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kritik operasyonel görevler üstlendi. Meslek hayatı boyunca sergilediği disiplin, cesaret ve terörle mücadeledeki uzmanlığıyla silah arkadaşlarının ve amirlerinin taktiriyle öne çıktı. Cemile Gedik ile evli, Kayra ve Perihan Alp adında iki çocuk babası olan Ferhat Gedik, son olarak Trabzon’un Maçka ilçesinde Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapıyordu. 11 Ağustos 2017’de, tam da doğum gününde gerçekleşen hain saldırı sırasında, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü korumak amacıyla kendini sipere ederek vücuduna isabet eden 41 kurşunla şehit düştü.

41 yaşında 41 kurşun! Eren'i korurken şehit düştü: Türkiye'nin unutmadığı iki kahraman

Vatan toprağını canları pahasına koruyan şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. İyi ki varsınız.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!