• Haberler
  • Güncel
  • 5 kilo turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Altın oranı 27 yıllık turşucu verdi...

5 kilo turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Altın oranı 27 yıllık turşucu verdi...

5 kilo turşu bidonuna ne kadar tuz ve sirke konmalı? Artık yavaş yavaş son turşular yapılıyor. Lahana, domates, kornişon ve fasulye turşusu için kapaklar kapanıyor. Peki turşu yaparken sirke ve tuz oranı nasıl olmalı? Altın oranı 27 yıllık turşucu Mücahit Fuat Yılmaz açıkladı

5 kilo turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Altın oranı 27 yıllık turşucu verdi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turşu yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Ancak içerisine eklenen sirke tuz gibi tamamlayıcıların oranlarının tam olması çok önemlidir. Biraz fazla veya biraz eksik koymanız turşunun tadını doğrudan etkileyecektir. 27 yıllık turşucu Mücahit Fuat Yılmaz, 5 kiloluk turşulara ne kadar tuz ve sirke konulması gerektiğini tane tane aktardı

KÜTÜR KÜTÜR TURŞU YAPARKEN ALTIN ORANA DİKKAT EDİN

Takvim.com.tr'de paylaşılan bir içerikte; 5 kilo turşuya eklenmesi gereken tuz ve sirke oranını bir tarifle verdi...

5 kilo turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Altın oranı 27 yıllık turşucu verdi...

5 litrelik turşu için gerekli malzemeler:

2 litre su
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu

5 Litre Turşu Suyu Hazırlama

2 litre su kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Turşu suyunun hazırlanacağı kaba eklenir. Ardından 1 su bardağı kaya tuzu, 2 su bardağı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı şeker eklenir. Tuz eriyene dek karıştırılır. Bidona veya kavanoza eklenmiş turşuya ilave edilmeye hazırdır.

5 Kilo Turşuya Ne Kadar Tuz Atılır?

5 kilo turşu için 1 su bardağı yani yaklaşık 8 yemek kaşığı kaya tuzu yeterlidir.

5 kilo turşuya ne kadar tuz ve sirke konur? Altın oranı 27 yıllık turşucu verdi...

TURŞULARIN KÜFLENMESİNİ BU YÖNTEMLE ÖNLEYİN

Turşu, doğal fermente bir gıda olduğu için içerisinde bulunan su, tuz, sebzeler ve baharatlar gibi bileşenler, uygun koşullar altında bakteriler ve mayalar tarafından fermantasyona uğrar. Bu süreç, gıda maddelerini korumak için kullanılan doğal bir yöntemdir.

Ancak, turşu küflenirse, genellikle aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçıyla ilişkilendirilebilir:

Hava Kirliliği: Turşu yapılırken kullanılan kaplar veya malzemelerin steril olmaması, havadan veya elle temas yoluyla gelen mikroorganizmaların turşuya bulaşmasına neden olabilir.

Su Kalitesi: Kullandığınız suyun içerisinde zararlı mikroorganizmalar bulunabilir. Bu mikroorganizmalar turşuya bulaşarak küflenmeye yol açabilir.

Yetersiz Tuz Kullanımı: Tuz, turşunun içindeki mikroorganizmaların kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Yetersiz tuz kullanımı durumunda, istenmeyen mikroorganizmaların büyümesine izin verilebilir.

Sıcaklık ve Nem: Turşunun saklandığı ortamdaki sıcaklık ve nem seviyeleri, küf oluşumunu etkileyebilir. Turşu, serin, kuru ve havadar bir yerde saklanmalıdır.

Temizlik Kurallarına Uyulmaması: Turşu yapımında kullanılan malzemelerin ve ellerin yeterince temiz olmaması, istenmeyen mikroorganizmaların turşuya bulaşmasına neden olabilir.

Turşu Kabının Kapağı: Turşu kabının kapağı hava geçirmez değilse veya sızdırıyorsa, dışarıdan mikroorganizmaların içeri girmesine ve küflenmeye neden olabilir.

Bakmadan Geçme